/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 285: Rachetă găsită în livadă la Briceni și risc de pană de curent. Putin, filmat pe podul Crimeei

/VIDEO/ Guvernul a primit proiectul memorandumului pentru alocarea asistenței marcofinanciare de 100 milioane de euro

20 mai 2020, ora 17:41

Guvernul R. Moldova a primit astăzi proiectul memorandumului pentru alocarea asistenței marcofinanciare de 100 milioane de euro. Despre asta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Guvernului.

„Astăzi am primit proiectul memorandumul de înțelegere pentru alocarea asistenței marcofinanciare de 100 milioane de euro. Urmează să discutăm cu colegii și rapid să accesăm prima tranșă de 50 de milioane, iar mai apoi urmează să discutăm condiționalitățile pentru a doua tranșă. Vom continua discuțiile pentru tranșa a doua a programului curent de asistență macro-financiară – acele 30 de milioane de euro. Mâine, Parlamentul va examina legile care sunt și condiționalități pentru primirea acestei tranșe”, a declarat Chicu.

R. Moldova intenționează să emită în acest an eurobonduri (n.r. o obligațiune internațională care este exprimată într-o monedă nativă din țara în care este emisă) pe piețele financiare internaționale.

Astfel vom atrage resurse financiare adiționale pentru necesitățile statului și în special investiții în infrastructură”, a mai anunțat premierul.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram