Guvernul R. Moldova a primit astăzi proiectul memorandumului pentru alocarea asistenței marcofinanciare de 100 milioane de euro. Despre asta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Guvernului.

„Astăzi am primit proiectul memorandumul de înțelegere pentru alocarea asistenței marcofinanciare de 100 milioane de euro. Urmează să discutăm cu colegii și rapid să accesăm prima tranșă de 50 de milioane, iar mai apoi urmează să discutăm condiționalitățile pentru a doua tranșă. Vom continua discuțiile pentru tranșa a doua a programului curent de asistență macro-financiară – acele 30 de milioane de euro. Mâine, Parlamentul va examina legile care sunt și condiționalități pentru primirea acestei tranșe”, a declarat Chicu.

R. Moldova intenționează să emită în acest an eurobonduri (n.r. o obligațiune internațională care este exprimată într-o monedă nativă din țara în care este emisă) pe piețele financiare internaționale.

Astfel vom atrage resurse financiare adiționale pentru necesitățile statului și în special investiții în infrastructură”, a mai anunțat premierul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!