/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un deputat anunță că peste 200 de cadre medicale de la Spitalul de Urgență ar avea coronavirus. Precizările directorului, Mihai Ciocanu

missing
21 mai 2020, ora 18:31

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba anunță o informația șocantă. Acesta susține că peste 200 de lucrători medicali de la Institutul de Medicină Urgentă ar fi confirmați cu virusul Covid – 19. Deputatul susține că potrivit unor surse ale sale din interior, numărul real al celor infectați ar fi tăinuit la ordinul șefilor. 

Într-o postare pe Facebook, Dumitru Alaiba se arată indignat și sugerează că aceste informații ar trebuie comunicate deschis și nu tăinuite.

„Așa protejează medicii? Intimidându-i, pentru a-i reduce la tăcere? Aceste cifre sunt în primul rând rezultatul inacțiunii, ezitării, minciunii, populismului acestui Guvern. Astea sunt crimele care au agravat consecințele pandemiei. Plătim un cost prea mare din cauza lor. În alte țări, pandemia e în retragere. La noi e în plin avânt!”, a scris deputatul PAS.

În opinia lui Alaiba, unele spitale ar fi de-a dreptul focare de infecție.

„Poate ne uităm la asta din altă parte? Poate unele spitale sunt într-atât de infectate, încât virusul penetrează chiar și echipamente de calitate bună? Cine își asumă asta? Poate, în loc să se fi ocupat de scheme, de duty-free și resurse minerale în plină pandemie, de târguri cu ministere și autorități, mai bine făceau TOT posibilul pentru a proteja medicii, pacienții și a minimiza infecția din spitale? Unele spitale sunt pe de-a dreptul focare de infecție”, crede Dumitru Alaiba.

Deputatul consideră că în loc să gestioneze pandemia de coronavirus, șeful statului și Guvernul fac statistici.

„Ei nu fac gestiunea pandemiei. Ei fac contabilitate. Ies și spun noi statistici”, mai spune Alaiba.

Solicitat de tv8.md, directorul Institutului de Urgență, Mihai Ciocanu, a spus că de la începutul pandemiei, 112 angajați s-au infectat cu coronavirus.

„Doi dintre aceștia activează în secții cu profil Covid, iar restul celor 110 în secții non-Covid. În secțile unde din start am impus reguli stricte de protecție a personalului, contaminarea a fost minimă. Din 1 mai, am impus aceleași reguli și personalului din secțiile non-Covid”, ne-a spus Ciocanu.

La Institutul de Medicină Urgentă muncesc în jur de 2800 de angajați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram