/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Protestele continuă. Mai mulți oameni s-au adunat în fața Parlamentului și cer să fie redeschise centrele comerciale

21 mai 2020, ora 16:35

Mai mulți comercianți au ieșit din nou în stradă. De data aceasta, s-au adunat în fața Parlamentului Republicii Moldova. Oamenii au cerut să fie redeschise centrele comerciale, pentru că nu mai au din ce trăi.

„Noi suntem nevoiți să achităm chiriile. Spuneți-ne când vom ieși la muncă? Noi suntem gata să acceptăm toate condițiile, doar să muncim. Noi nu avem din ce achita salariile. Unii comercianți nu se vor mai întoarce la muncă. Noi ce să facem?”, a întrebat o protestatară.

Oamenii s-au arătat indignați de faptul că nu este echitate, unor comercianți li s-a permis să iasă la muncă, iar alții în continuare sunt izolați.

„Aceste persoane își iau marfa și o vând pe stradă, acolo unde nimeni nu le fugărește. Acolo nu sunt amenzi de 22 de mii de lei, ci de 50 de lei. Nu este corect ca magazinele să activeze și restul – nu. În centrele comerciale sunt cele mai bune condiții pentru oameni, se face periodic dezinfectare, anume acolo nu trebuie de interzis accesul oamenilor. Acum oamenii se umilesc, își iau marfa și o vând după gard. Vă rugăm, faceți ceva cu aceste constatări și lăsați lumea să lucreze”, a rugat un alt protestatar.

În semn de protest, mai mulți șoferi au claxonat minute în șir.

În fața mulțimii au ieșit mai mulți deputați care le-au promis că îi vor ajuta.

Video de la protest îl puteți urmări mai jos.

Precizăm că un protest asemănător a avut loc ieri în Piața Marii Adunări naționate. Vitalie Dragancea, consilierul prim-ministrului Ion Chicu a ieșit în fața oamenilor. Acesta le-a promis comercianțelor că piețele vor fi redeschise din 1 iunie, însă dacă vor respecta cerințele stabilite de autorități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram