Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță câteva detalii despre perchezițiile care au avut loc în această dimineață la Procuratura Anticorupție și la Centrul Național Anticorupție. Oamenii legii au ridicat din birouri patru calculatoare de serviciu și șapte suporturi electronice purtătoare de informație, care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptelor investigate în cadrul unui dosar penal.

Potrivit PCCOCS, cauza penală a fost inițiată pe faptul falsificării probelor și constrângerii de a face declarații de către un ofiţer de urmărire penală și un procuror, fiind vorba de acțiuni ilegale care au avut loc în perioada anilor 2017-2018.

„Perchezițiile de astăzi au fost necesare pentru a acumula probe la dosar. Pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție. Urmărirea penală este în plină desfășurare. Acțiunile persoanelor pretins a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor”, se spune într-un comunicat emis de PCCOCS, fără alte detalii despre caz și persoanele bănuite în dosar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!