/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Detalii despre perchezițiile de astăzi la Procuratura Anticorupție! Ce au ridicat oamenii legii din birouri

missing
22 mai 2020, ora 17:43

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță câteva detalii despre perchezițiile care au avut loc în această dimineață la Procuratura Anticorupție și la Centrul Național Anticorupție. Oamenii legii au ridicat din birouri patru calculatoare de serviciu și șapte suporturi electronice purtătoare de informație, care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptelor investigate în cadrul unui dosar penal.

Potrivit PCCOCS, cauza penală a fost inițiată pe faptul falsificării probelor și constrângerii de a face declarații de către un ofiţer de urmărire penală și un procuror, fiind vorba de acțiuni ilegale care au avut loc în perioada anilor 2017-2018.

„Perchezițiile de astăzi au fost necesare pentru a acumula probe la dosar. Pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție. Urmărirea penală este în plină desfășurare. Acțiunile persoanelor pretins a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor”, se spune într-un comunicat emis de PCCOCS, fără alte detalii despre caz și persoanele bănuite în dosar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram