/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Dodon, despre o posibilă demisie a sa și alegerile prezidențiale. Când va anunța dacă se înscrie în cursa electorală

missing
22 mai 2020, ora 10:06

Alegerile prezidențiale nu ar fi o prioritate acum, în condițiile crizei provocate de coronavirus, afirmă Igor Dodon, care  în ultima perioadă circulă des prin raioanele republicii, iar comentatorii politici sunt de părere că acesta și-a început deja campania electorală pentru prezidențiale și călătoriile sunt pentru PR.

Dodon suține că va anunța abia în luna septembrie dacă va candida pentru al doilea mandat de președinte, dar există posibilitatea ca alegerile să fie amânate, dacă va apărea un nou val al pandemiei de COVID-19, așa cum vorbesc specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății.

„Dacă va fi o situație de pandemie vom fi nevoiți să amânăm alegerile, dar eu sper și voi insista ca alegerile să fie toamna. Nu am anunțat că voi participa, dar toți înțeleg că în eventualitatea participării mele, eu am cele mai bune șanse, de aceea toți au început să mă atace. Mă atacă atât oponenții, care speră să câștige, mă atacă foarte dur și Plahotniuc… Cât ține de participare o să decidem în luna septembrie”, a precizat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Șeful statului a comentat și procedura lansată ieri de Platforma Demnitate și Adevăr, pentru demisia sa. Deputații au înregistrat în Parlament un proiect de hotărâre privind inițierea unei Comisii de anchetă pentru elucidarea faptelor de corupție și de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Președintele crede că și acesta ar fi scenariul lui Plahotniuc.

„Cei care inițiază astfel de comisii, chiar nu înțelegeți că faceți jocul lui Plahotniuc? Mergeți pe același scenariu. Nu vreau să cred că cei de la Năstase sunt în contact cu Plahotniuc. Dar care e sensul demisiei? Peste 5 luni sunt alegeri prezidențiale. Mergeți în campanie, convingeți lumea. Dar președintele nu o să-și dea demisia”, a punctat Dodon.

Acesta se arată sigur de faptul că nu va putea fi demis de Parlament, pentru că ar fi necesare 67 de voturi, pe care opoziția nu le va putea acumula.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram