Polonia a donat astăzi Republicii Moldova un lot de aparate medicale necesare pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre concentratoare de oxigen portabile în valoare de 23,5 mii euro. 

Lotul donat de Polonia include zece concentratoare de oxigen portabile cu o capacitate de zece litri și 25 de concentratoare de oxigen portabile cu o capacitate de cinci litri.

Foto: Ministerul Sănătății

Potrivit Ministerului Sănătății, o parte din aceste aparate a fost deja distribuită în raioane și medicii lucrează cu acestea. O altă parte va fi transmisă următoarelor instituții medicale: Spitalul „T. Ciorba”, Clinica ,,E. Coțaga”, Spitalul Clinic Bălți, Spitalul Clinic Muncipal de Boli Contagioase pentru Copii, Maternitatea Municipală Nr. 2.

De asemenea, vor beneficia de aceste aparate și spitalele raionale: Anenii-Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Căușeni „Ana și Alexandru”, Călărași, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Comrat „Isaac Gurfinchel”, Criuleni, Drochia „Nicolae Testemițanu”, Dondușeni, Glodeni, Fălești, Floresti, Edineț, Leova, Ocnița, Orhei, Nisporeni, Ungheni, Sîngerei, Ștefan Vodă, Rezina, Rîșcani, Soroca „A. Prisăcari”, Taraclia.

Alte două concentratoare de oxigen portabile vor fi distribuite în regiunea transnistreană.

Republica Moldova a mai beneficiat de un lot de donații din partea Poloniei. Acesta conținea: echipamente de protecție, măști de protecție, soluții dezinfectante, care au fost repartizate în spitalele republicane, municipale și raionale din țară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!