/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Gest nobil din partea Poloniei! Țara a donat aparate medicale de 23 de mii de euro R. Moldova

missing
22 mai 2020, ora 16:48

Polonia a donat astăzi Republicii Moldova un lot de aparate medicale necesare pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre concentratoare de oxigen portabile în valoare de 23,5 mii euro. 

Lotul donat de Polonia include zece concentratoare de oxigen portabile cu o capacitate de zece litri și 25 de concentratoare de oxigen portabile cu o capacitate de cinci litri.

Foto: Ministerul Sănătății

Potrivit Ministerului Sănătății, o parte din aceste aparate a fost deja distribuită în raioane și medicii lucrează cu acestea. O altă parte va fi transmisă următoarelor instituții medicale: Spitalul „T. Ciorba”, Clinica ,,E. Coțaga”, Spitalul Clinic Bălți, Spitalul Clinic Muncipal de Boli Contagioase pentru Copii, Maternitatea Municipală Nr. 2.

De asemenea, vor beneficia de aceste aparate și spitalele raionale: Anenii-Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Căușeni „Ana și Alexandru”, Călărași, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Comrat „Isaac Gurfinchel”, Criuleni, Drochia „Nicolae Testemițanu”, Dondușeni, Glodeni, Fălești, Floresti, Edineț, Leova, Ocnița, Orhei, Nisporeni, Ungheni, Sîngerei, Ștefan Vodă, Rezina, Rîșcani, Soroca „A. Prisăcari”, Taraclia.

Alte două concentratoare de oxigen portabile vor fi distribuite în regiunea transnistreană.

Republica Moldova a mai beneficiat de un lot de donații din partea Poloniei. Acesta conținea: echipamente de protecție, măști de protecție, soluții dezinfectante, care au fost repartizate în spitalele republicane, municipale și raionale din țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram