/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Furtună îi cere deputatei Glavan să prezinte scuze publice celor de la ANSP pentru învinuiri calomnioase

missing
22 mai 2020, ora 12:51

Șeful ANSP, Nicolae Furtună e foc și pară după ce deputata Ruxanda Glavan a acuzat ieri agenția de manipulare și minciună. Glavan a adus în plenul Parlamentului exemplul a șase angajați ai Institutului de Urgență, diagnosticați cu Covid – 19, după ce au făcut analize în laboratorul ANSP și care după două probe repetate, au ieșit negativi la prezența coronavirusului. Astăzi, Furtună îi cere lui Glavan să prezinte scuze publice colectivului ANSP.

„Învinuirile aduse sunt calomnioase și înjositoare. Dacă acestea ar fi scop de a aprecia anumite erori în baza unor informații corecte în prealabil și a unor argumente profesioniste, noi am fi luat-o ca pe o critică constructivă. În lipsa lor, am primit acest fapt ca pe o palmă usturătoare drept recompensă pentru munca de 16-17 ore. Personalul laboratorului numai nu doarme acolo”, a spus Nicolae Furtună.

Șeful ANSP spune că e dezamăgit că acuzațiile vin de la cea care a condus o vreme Ministerul Sănătății, de aceea, așteaptă scuze public de la fosta ministră.

„Eu și colegii mei am fi trecut cu vederea peste niște lucruri personale dacă vreți, dar atunci când se acuză de fals și minciună un sistem, lucrurile devin grave. De aceea, îndrăznesc să cer deputatei Glavan să aducă scuze publice colectivului din cadrul ANSP pentru ponegrire și înjosire în spațiul public și pentru dezinformarea opiniei publice privind gestionarea situației epidemiologice din țară”, a subliniat Furtună.

După ce i-a cerut socoteală șefului ANPS în plenul Parlamentului, deputata a scris și o postare pe Facebook în care a sugerat că cifrele privind infecția cu coronavirus, prezentate de autorități, ar fi manipulare și minciună, iar statisticile ar fi „desenate”.

De altfel, cazul celor șase angajați de la Urgență confirmați cu coronavirus după primul test, în laboratorul ANSP și care au ieșit negativi la prezența virusului la testele repetate, a fost confirmat și de directorul Spitalului Urgență, Mihai Ciocanu. Șeful instituției a spus că asemenea cazuri se mai întâmplă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram