/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un procuror din Cahul riscă până la șapte ani de pușcărie pentru că a reținut ilegal un vameș nevinovat

22 mai 2020, ora 10:26

Un procuror din raionul Cahul riscă până la șapte ani de pușcărie pentru că a reținut ilegal un vameș nevinovat. Procuratura a inițiat un proces penal pe numele acestuia. Temei a servit plângerea depusă de avocatul victimei, care a scos la iveală acțiunile ilegale ale procurorului.

Procurorii spun că în cadrul investigațiilor au fost confirmate acțiunile abuzive ale procurorului, pe acest caz fiind pornită o urmărire penală. Oamenii legii au constatat că pe 31 iulie 2019, în lipsa temeiurilor legale, respectivul procuror l-a reținut în mod ilegal pe vameș și l-a plasat în izolator, privându-l ilegal de libertate.

Deși nu avea probe concludente în privința acestuia, a doua zi, procurorul a emis o ordonanță de punere a vameșului sub învinuire pentru contrabandă și a depus demers la arest. Pe 2 august 2019, Judecătoria Cahul a respins ca neîntemeiat demersul procurorului, vameșul fiind eliberat.

Urmărirea penală în privința procurorului este exercitată de Procuratura Anticorupție. Pentru aceste infracțiuni, norma penală prevede până la șapte ani închisoare cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram