/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Gospodar în vila statului. Igor Dodon s-a lăudat cu acareturile de pe teritoriul vilei prezidențiale de la Condrița

missing
22 mai 2020, ora 21:04

În vila prezidențială de la Condrița castraveții și cireșele s-au copt deja. S-a lăudat cu roada nouă chiar Igor Dodon, în cel mai recent episod din seria „Președintele răspunde”. De când s-a aciuat cu familia la reședința din pădure, oficialul spune că a adus-o în ordine, pentru fusese lăsată de izbeliște. Acum, pe teritoriul vilei cresc păsări, existând chiar și un incubator pentru a scoate pui, o seră pentru legume cu sistem propriu de irigare, stupi de albini și o livadă. Președintele mai spune că la amenajarea acestui sector nu prea au fost cheltuiți bani publici. Am încercat să aflăm cât costă anul acesta întreținerea reședinței, însă reprezentanții Președinției ne-au cerut o solicitare de informații, la care încă nu am primit răspuns.

Igor DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Eu vă propun acum să mergem în grădină să vedem sera. Soția iubeste mult să se ocupe cu sera.”

Igor Dodon s-a lăudat că a făcut ordine de când a început să locuiască la reședința de la Condrița. A amenajat spațiu pentru păsări domestice, unde crește și păsări, pe care le-a adus de la Sadova. Ba, mai mult, are și incubator. Și, trecând pe lângă curcani, și-a amintit de cei aruncați peste gradul președinției în luna iunie, anul trecut.

Igor DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Aici avem găini, rațe avem, curcani. Am înteles că sunt iubitori de aruncat curcani peste gardul președinției. O să avem grijă să le aducem la penitenciarul 13 sau la CNA câte un curcan copt.”

Pe teritoriul vilei are și 14 stupi de albine de unde strânge, anual, 200 de kilograme de miere.

Igor DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Nu mâncăm noi atata miere. O dăruim la dreapta și la stânga, inclusiv ambasadorilor si jurnalistilor le-am dat si miere, si tusonca”.

Apoi și-a arătat livada unde s-au copt cireșele deja, dar si sera cu legume, în care a fost montat un sistem de irigare. Castraveții s-au copt deja.

Igor DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Castraveti de la presedinte din seră. Am pus irigare dupa cum vedeti irigare artificala. Ca la niste gospodari. Eu cred că fiecare gospodar poate să-si facă o sera acasă.”

„Nu este scump deloc”, a mai precizat șeful statului, dar fără a spune de câți bani are nevoie un om de rând ca să ridice o asemenea gospodărie. În luna mai, președintele s-a lăudat cu sistemul de irigare prin picurare si de la casa parintească de la Sadova, în perioada în care sute de agricultori se plângeau că roada le va fi compromisă din cauza secetei. În 2016, când a devenit președintele țării, întreținerea vilei de la Condrița se ridica la 2, 3 milioane de lei. În fiecare an, costurile s-au majorat. Am încercat să aflăm cât este bugetul vilei pentru anul 2020. Purtătoarea de cuvânt a Președinției ne-a cerut o solicitare în scris, pentru a ne oferi răspunsul pe care încă îl așteptăm. Cert este că anul acesta, când a fost aprobat bugetul de stat, pentru întreținerea clădirii Președinției, dar și a vilei cheltuielile publice s-au ridicat la 35 de milioane de lei, cu 2,3 milioane mai mult decât anul trecut.

Reporter: Natalia GHEȚU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram