/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Cum a distribuit Primăria capitalei un milion de lei din donațiile făcute de cetățeni

missing
23 mai 2020, ora 12:03

În contul donațiilor făcute de persoane fizice și juridice, creat de Primăria municipiului Chișinău, s-au adunat 1,6 milioane de lei. Primăria anunță că banii au fost distribuiți spitalelor municipale, asociațiilor medical-teritoriale din sectoare și Direcției generale asistență socială și sănătate, pentru achitarea serviciilor de transportare și, respectiv, de alimentare a medicilor.

Astfel, câte 250 de mii de lei au ajuns la asociațiile medicale teritoriale Buiucani, Ciocana, Râșcani și Botanica.

150 de mii de lei au fost distribuite AMT Centru.

La Spitalul Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail”, Spitalul municipal nr.4 și Spitalul municipal nr.1 au ajuns câte 100 de mii de lei

Sursele financiare alocate instituțiilor medicale publice municipale sunt destinate pentru achiziţionarea de medicamente și echipamente de protecție (mănuși, halate, măști, ochelari, termometre etc.).

Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate a beneficiat de 50 de mii de lei pentru serviciile de transport a lucrătorilor medicali şi 100 mii lei pentru serviciile de alimentaţie a medicilor.

În urma repartizării, pe contul Primăriei Chişinău, din donaţiile oferite de cetăţeni, au rămas circa 600 mii lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram