În contul donațiilor făcute de persoane fizice și juridice, creat de Primăria municipiului Chișinău, s-au adunat 1,6 milioane de lei. Primăria anunță că banii au fost distribuiți spitalelor municipale, asociațiilor medical-teritoriale din sectoare și Direcției generale asistență socială și sănătate, pentru achitarea serviciilor de transportare și, respectiv, de alimentare a medicilor.

Astfel, câte 250 de mii de lei au ajuns la asociațiile medicale teritoriale Buiucani, Ciocana, Râșcani și Botanica.

150 de mii de lei au fost distribuite AMT Centru.

La Spitalul Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail”, Spitalul municipal nr.4 și Spitalul municipal nr.1 au ajuns câte 100 de mii de lei

Sursele financiare alocate instituțiilor medicale publice municipale sunt destinate pentru achiziţionarea de medicamente și echipamente de protecție (mănuși, halate, măști, ochelari, termometre etc.).

Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate a beneficiat de 50 de mii de lei pentru serviciile de transport a lucrătorilor medicali şi 100 mii lei pentru serviciile de alimentaţie a medicilor.

În urma repartizării, pe contul Primăriei Chişinău, din donaţiile oferite de cetăţeni, au rămas circa 600 mii lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!