/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Europarlamentar: „R. Moldova mai are două zile din termenul asumat de Guvernul Chicu pentru a-și îndeplini angajamentele și a debloca o nouă tranșă financiară”

missing
23 mai 2020, ora 09:59

Mai sunt două zile până la termenul asumat de Guvernul de la Chișinău pentru a-și îndeplini angajamentele și pentru a debloca o nouă tranșă de sprijin financiar european, atenționează raportorul Parlamentului European pentru R.Moldova, Dragoș Tudorache. În urma declarațiile de aseară a prim-ministrului Ion Chicu la adresa europarlamentarului Siegfried Mureșan, Tudorache spune că premierul „este preocupat să jignească reprezentanții Parlamentului European”.

„Mai sunt două zile până la termenul asumat de Guvernul de la Chișinău pentru a-și îndeplini angajamentele și pentru a debloca o nouă tranșă de sprijin financiar european. Și ce face prim-ministrul Chicu? Nu ceea ce am fi așteptat cu toții, cetățenii moldoveni și partenerii Republicii Moldova. Domnul Chicu e preocupat să jignească reprezentanții Parlamentului European”, se întreabă Tudorache.

Tudorache califică declarațiile lui Chicu fie o „comandă politică”, fie „populism ieftin”.

„Și, dacă tot și-a luat elan, a considerat oportun să calce cu bocancii politici și prin tragedia umană provocată de COVID-19 în țara care îi stă alături, România. Asta e fie populism ieftin, fie o și mai probabilă comandă politică venită de pe alte meleaguri. Republica Moldova este o țară europeană. Cei care o conduc, așa cum vremelnic o face domnul prim-ministru Chicu, nu au voie să uite asta niciodată, mai ales atunci când comunică”, a mai punctat Dragoș Tudorache.

Precizăm că ieri, șeful cabinetului de miniștri a făcut o postare pe Facebook prin care l-a numit pe Siegfried Mureșan un „ratat”, care nu a făcut nimic în viața sa și ar avea tupeul să critice acțiunile Guvernului de la Chișinău, având pretenții de avocat al R. Moldova.

Ion Chicu a distribuit pe profilul său de Facebook o știre cu o declarație a europarlamentarului, adăugând un comentariu urât la adresa politicianului român, dar și la adresa României, criticând modul în care statul vecin luptă cu pandemia de coronavirus și nivelul de corupție care ar fi peste Prut.

Vezi și:

MAE de la București critică dur declarațiile lui Chicu: „Acestea denotă o profundă lipsă de respect la adresa României”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram