Mai sunt două zile până la termenul asumat de Guvernul de la Chișinău pentru a-și îndeplini angajamentele și pentru a debloca o nouă tranșă de sprijin financiar european, atenționează raportorul Parlamentului European pentru R.Moldova, Dragoș Tudorache. În urma declarațiile de aseară a prim-ministrului Ion Chicu la adresa europarlamentarului Siegfried Mureșan, Tudorache spune că premierul „este preocupat să jignească reprezentanții Parlamentului European”.

„Mai sunt două zile până la termenul asumat de Guvernul de la Chișinău pentru a-și îndeplini angajamentele și pentru a debloca o nouă tranșă de sprijin financiar european. Și ce face prim-ministrul Chicu? Nu ceea ce am fi așteptat cu toții, cetățenii moldoveni și partenerii Republicii Moldova. Domnul Chicu e preocupat să jignească reprezentanții Parlamentului European”, se întreabă Tudorache.

Tudorache califică declarațiile lui Chicu fie o „comandă politică”, fie „populism ieftin”.

„Și, dacă tot și-a luat elan, a considerat oportun să calce cu bocancii politici și prin tragedia umană provocată de COVID-19 în țara care îi stă alături, România. Asta e fie populism ieftin, fie o și mai probabilă comandă politică venită de pe alte meleaguri. Republica Moldova este o țară europeană. Cei care o conduc, așa cum vremelnic o face domnul prim-ministru Chicu, nu au voie să uite asta niciodată, mai ales atunci când comunică”, a mai punctat Dragoș Tudorache.

Precizăm că ieri, șeful cabinetului de miniștri a făcut o postare pe Facebook prin care l-a numit pe Siegfried Mureșan un „ratat”, care nu a făcut nimic în viața sa și ar avea tupeul să critice acțiunile Guvernului de la Chișinău, având pretenții de avocat al R. Moldova.

Ion Chicu a distribuit pe profilul său de Facebook o știre cu o declarație a europarlamentarului, adăugând un comentariu urât la adresa politicianului român, dar și la adresa României, criticând modul în care statul vecin luptă cu pandemia de coronavirus și nivelul de corupție care ar fi peste Prut.

Vezi și:

MAE de la București critică dur declarațiile lui Chicu: „Acestea denotă o profundă lipsă de respect la adresa României”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!