Mașina Primăriei din localitatea Negureni din raionul Telenești ar fi fost incendiată noaptea trecută. Despre aceasta anunță primarul satului, Ion Popa. Alesul local bănuiește ar putea fi o presiune pentru deciziile luate ieri de Consiliul local.

„În această noapte a fost incendiată mașina primăriei Negureni. În ce circumstanțe a avut loc totul încă nu cunoaștem…așteptăm rezultatele instituțiilor abilitate. Nu vreau să cred că e rezultatul deciziilor care au fost luate.

Dar dacă cineva crede că prin astfel de metode ne vor intimida pe mine și colegii din cadrul Consiliului Local încercând să ne determine să nu luăm unele decizii, se greșește amarnic”, a scris primarul.

Cu o zi înainte, Consiliul local a anunțat că aleșii locali la primul mandat au votat pentru abrogarea a două decizii din anii 2014 și respectiv 2018, care au stat la baza înstrăinării ilegale a zeci de hectare de teren care au aparținut APL Negureni.

Contactată de tv8.md, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Telenești, Elena Băetrău, ne-a comunicat că noaptea trecută, în jurul orei 02.00, polițiștii au înregistrat un apel telefonic de la paznicul primăriei Negureni, care a comunicat că automobilul de model Niva, ce aparține Primăriei, a luat foc.

„Automobilul de model Niva, care a fost parcat anterior la aproximativ 20 metri distanță în spatele Primăriei Negureni, în circumstanțe necunoscute a luat foc. Pe cazul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căruia se petrec acțiuni de urmărire penală pentru a se stabili toate circumstanțele pe cazul dat”, a precizat Elena Băetrău.

Potrivit ei, automobilul se afla parcat din luna ianuarie anul curent în acest loc.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!