Câțiva șoferi de troleibuze din municipiul Bălți au ieșit astăzi pe rutele obișnuite și au fost amendați de oamenii legii. Aceasta pentru că circulația autobuzelor și troleibuzelor a fost interzisă în municipiile Chișinău și Bălți, în legătură cu răspândirea virusului COVID-19.

Inițial, întreprinderea municipală din Bălți care gestionează circulația troleibuzelor a fost amendată cu 75 de mii de lei. Ulterior, oamenii legii au întocmit protocoale câtorva șoferi, scrie nordnews.

Autoritățile publice locale din Bălți susțin că vor contesta amenzile aplicate în judecată. „Noi continuăm să lucrăm. Sigur că nu îi vom lăsa pe șoferii pe numele cărora au fost întocmite protocoalele. Noi le vom contesta luni în instanța de judecată. Respectăm toate normele sanitare: lucrăm cu măști, avem soluții dezinfectante în mașină. La sfârșitul fiecărei curse toate troleibuzele sunt dezinfectate”, a declarat viceprimarul de Bălți Nicolae Grigorișin.

Amintim că la ședința Comisiei Excepționale pentru Sănătate Publică de săptămâna trecută s-a decis că în acest weekend circulația transportului public să fie suspendat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!