Virusul COVID-19 a făcut încă o victimă în rândul lucrătorilor medicali. De această dată, este vorba despre un reputat specialist în chirurgia pediatrică, profesorului universitar Gavril Boian. Acesta și-a dedicat peste 40 de ani învățământului superior medical și sistemului național de sănătate, salvând viețile a mii de copii.

„Comunitatea academică a USMF„Nicolae Testemiţanu” exprimă condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei și colegilor în legătură cu pierderea regretabilă a profesorului universitar Gavril Boian, doctor habilitat în științe medicale, șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu” – reputat specialist în chirurgia pediatrică, care și-a dedicat peste 40 de ani învățământului superior medical și sistemului național de sănătate, salvând viețile a mii de copii”, se spune într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a USMF  „Nicolae Testemiţanu”

Chirugul s-a stins la vârsta de 74 de ani, fiind răpus de noul tip de coronavirus.

Acesta este al 14-lea lucrător din sistemul de sănătate care a pierdut lupta cu boala.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!