Un aligator care a supraviețuit bombardamentelor din Berlin, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, a murit în captivitate într-o grădină zoologică din Moscova.

Aligatorul Saturn a fost făcut cadou Grădinii Zoologice din Berlin, în 1936, la scurt timp după ce s-a născut în SUA. A scăpat din grădina zoologică în timpul bombardamentului din 1943 şi a fost găsit trei ani mai târziu de soldaţii britanici care l-au oferit Uniunii Sovietice. Din iulie 1946, aligatorul a devenit atracţia Grădinii Zoologice din Moscova, scrie Digi24.ro.

„Ieri dimineaţă, aligatorul nostru de Mississippi, Saturn, a murit de bătrâneţe. Avea aproximativ 84 de ani – o vârstă respectabilă. Grădina zoologică din Moscova a avut onoarea de a-l păstra pe Saturn timp de 74 de ani. Ne-a văzut pe mulţi dintre noi cum am crescut de când eram copii. Sperăm că nu l-am dezamăgit.”, a declarat un reprezentant al grădinii zoologice din Moscova.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!