/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ Trei indivizi riscă până la zece ani de pușcărie pentru tentativă de contrabandă cu piese destinate mașinilor blindate

missing
25 mai 2020, ora 10:45

Trei persoane vor compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu piese destinate mașinilor blindate și riscă până la zece ani de pușcărie. Procuratura raionului Hâncești a finalizat și a expediat în judecată dosarul în care sunt vizate acestea. Pe lângă cele trei, în această cauză figurează și o persoană juridică.  

„Totul a avut loc în luna iunie 2019. Inculpații au încercat să treacă ilegal frontiera cu 47 de roți dințate duble motorice, din mecanismul de transmisie, destinate pentru sistemul de transmisie și de rulare a mașinii blindate de model „MT-LB”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale (PG).

Oamenii legii au stabilit că piesele au fost aduse clandestin din regiunea transnistreană, iar după ce au fost depozitate în satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, acestea au fost încărcate într-un camion înregistrat în Republica Moldova, care urma să ajungă în Uniunea Europeană.

Foro: procuratura.md

 

Totul a ieșit la iveală atunci când inculpații au încercat să treacă Vama. Ofițerii au depistat și ridicat lotul de piese militare strategice, estimat la circa 764 de mii de lei. Potrivit materialelor, inculpații au indicat date eronate în actele vamale. Aceștia au scris că transportă „piese pentru tehnică agricolă” care urmau a fi scoase definitiv din țară.

Asupra lotului de piese strategice a fost aplicat sechestru. Acesta este păstrat la Centrul de Armament și Muniții al Armatei Naționale. Pentru astfel de infracțiuni, legislația prevede până la zece ani de închisoare, iar persoana juridică riscă să fie lichidată.

Urmărirea penală continuă, în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor celor implicați în această schemă criminală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram