Trei persoane vor compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu piese destinate mașinilor blindate și riscă până la zece ani de pușcărie. Procuratura raionului Hâncești a finalizat și a expediat în judecată dosarul în care sunt vizate acestea. Pe lângă cele trei, în această cauză figurează și o persoană juridică.  

„Totul a avut loc în luna iunie 2019. Inculpații au încercat să treacă ilegal frontiera cu 47 de roți dințate duble motorice, din mecanismul de transmisie, destinate pentru sistemul de transmisie și de rulare a mașinii blindate de model „MT-LB”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale (PG).

Oamenii legii au stabilit că piesele au fost aduse clandestin din regiunea transnistreană, iar după ce au fost depozitate în satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, acestea au fost încărcate într-un camion înregistrat în Republica Moldova, care urma să ajungă în Uniunea Europeană.

Foro: procuratura.md

 

Totul a ieșit la iveală atunci când inculpații au încercat să treacă Vama. Ofițerii au depistat și ridicat lotul de piese militare strategice, estimat la circa 764 de mii de lei. Potrivit materialelor, inculpații au indicat date eronate în actele vamale. Aceștia au scris că transportă „piese pentru tehnică agricolă” care urmau a fi scoase definitiv din țară.

Asupra lotului de piese strategice a fost aplicat sechestru. Acesta este păstrat la Centrul de Armament și Muniții al Armatei Naționale. Pentru astfel de infracțiuni, legislația prevede până la zece ani de închisoare, iar persoana juridică riscă să fie lichidată.

Urmărirea penală continuă, în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor celor implicați în această schemă criminală.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!