Ministerul Educației cere anularea examenelor pentru absolvenții școlilor presionale tehnice, întrucât există un risc sporit de infectare cu coronavirus și va propune pentru aprobare Guvernului un proiect de hotărâre în acest sens.

În contextul situației epidemiologice și economice din Republica Moldova instituțiile de învățământ profesional tehnic sunt în imposibilitate de a asigura dezvoltarea deprinderilor practice ale elevilor și de a evalua și certifica absolvenții în acord cu prevederile Regulamentului de organizare și desfășurare a examenului de calificare”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții Ministerului Educației.

Examenele de calificare presupun testarea abilităților practice ale elevilor, iar dat fiind faptul că stagiile de practică s-au desfășurat în regim online, aceștia nu au avut posibilitatea de a exersa practic în întreprinderi, explică funcționarii.

Ministerul Educației va propune Guvernului eliberarea diplomelor de studii profesionale elevilor care finalizează în acest an programe de formare profesională tehnică conform unei formule speciale.

Decizia finală privind anularea examenelor de calificare și eliberarea actelor de studii la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020, va fi luată de către Parlamentul Republicii Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!