Pandemia de coronavirus ar putea costa economia globală între 5,8 şi 8,8 trilioane de dolari, potrivit Băncii Asiatice de Dezvoltare (BAD). Noile previziuni estimează un declin de două ori mai mare decât cifrele anterioare şi arată o cădere a PIB-ului global cuprinsă între 6,4% şi 9,7%, scrie BBC.

BAD a declarat că suma de 8,8 trilioane se bazează pe ideea conform căreia libera circulaţie şi business-urile vor mai avea de suferit cel puţin încă şase luni, informează Ziarul Financiar.

Băncile centrale au tăiat în mod constant ratele dobânzilor şi au lansat măsuri masive de combatere a efectelor pe care le-a generat pandemia asupra pieţelor financiare, pe măsură ce scenariul unei recesiuni globale a devenit tot mai plauzibil.

Săptămâna trecută, şeful Rezervei Federale din SUA a avertizat că recuperarea economiei americane va dura mai mult decât estimările iniţiale. Între timp, eforturile întreprinse de Marea Britanie pentru a combate pandemia de coronavirus s-au ridicat la 123 de miliarde de lire.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!