/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Previziuni: Economia globală poate pierde 8.,8 trilioane de dolari până la finalul anului

25 mai 2020, ora 06:55

Pandemia de coronavirus ar putea costa economia globală între 5,8 şi 8,8 trilioane de dolari, potrivit Băncii Asiatice de Dezvoltare (BAD). Noile previziuni estimează un declin de două ori mai mare decât cifrele anterioare şi arată o cădere a PIB-ului global cuprinsă între 6,4% şi 9,7%, scrie BBC.

BAD a declarat că suma de 8,8 trilioane se bazează pe ideea conform căreia libera circulaţie şi business-urile vor mai avea de suferit cel puţin încă şase luni, informează Ziarul Financiar.

Băncile centrale au tăiat în mod constant ratele dobânzilor şi au lansat măsuri masive de combatere a efectelor pe care le-a generat pandemia asupra pieţelor financiare, pe măsură ce scenariul unei recesiuni globale a devenit tot mai plauzibil.

Săptămâna trecută, şeful Rezervei Federale din SUA a avertizat că recuperarea economiei americane va dura mai mult decât estimările iniţiale. Între timp, eforturile întreprinse de Marea Britanie pentru a combate pandemia de coronavirus s-au ridicat la 123 de miliarde de lire.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram