/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ 30 de polițiști de frontieră vor salva persoane infectate de COVID-19. Aceștia au donat plasmă sanguină

missing
25 mai 2020, ora 15:22

30 de polițiști de frontieră, care s-au tratat de coronavirus, au donat astăzi plasmă sanguină pentru pacienții aflați în stare critică.

Pe teritoriul sediului central al IGPF a fost instalat astăzi un cort al donatorului, unde polițiștii de frontieră din diferite subdiviziuni, fiind unanim pregătiți și, fără ezitare, au acceptat să doneze plasmă. Primii care s-au aliniat la această acțiune au fost șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza și adjunctul, Valentin Fiodorov.

Astăzi, alături de voi trăiesc și eu bucuria de a participa la această acțiune nobilă, pe care voi, polițiștii de frontieră, o păstrați cu mândrie deja de șase ani – donarea de sânge/plasmă. Deși ne confruntăm cu o situație fără precedent în Republica Moldova, fiind antrenați în combaterea coronavirusului de tip nou, totuși ne-a reușit să ne solidarizăm cu cei ce au nevoie strigentă de plasmă. Adresez scuze și curaj efectivului care a fost contaminat, necătând la toate acțiunile de protecție individuală și colectivă întreprinse. Totodată, vă mulțumesc că ați acceptat să fiți donatori de plasmă pentru conaționalii noștri aflați în stare gravă, urmare a infectării cu Covid-19. Sănătate și cu Doamne ajută în continuare!” a menționat domnul Corneliu Groza.

Un număr mare de angajați ai Poliției de Frontieră urmează să mergă la sediul IGPF și la alte cinci puncte de colectare sanguină din regiuni pentru a dona sânge.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram