/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A încercat să înmatriculeze ilegal automobile din Cehia în valoare de 1,6 mln lei. Un bărbat din Căușeni, reținut

missing
26 mai 2020, ora 11:14

Un bărbat, de 30 de ani, din raionul Căușeni a fost reținut de oamenii legii fiind bănuit de organizarea unei scheme de înmatriculare și vânzare ilegală a automobilelor. Bănuitul este membru al unui grup criminal din care fac parte mai multe persoane din Republica Moldova, Cehia, Rusia și Ucraina.

Învinuitul a fost reținut pe data de 22 mai. Acestuia îi este incriminată intenția de a înmatricula ilegal patru autoturisme de model „Skoda Superb” și „Octavia”, din anii 2017-2018, în valoare de 1,6 milioane lei, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale (PG).

Autoturismele erau închiriate de la un agent economic din Cehia, iar ulterior erau introduse pe teritoriul Republicii Moldova, în baza unor procuri false, emise din numele unei persoane juridice din Cehia.

Înmatricularea ilegală a autoturismelor a fost prevenită prin intervenția promptă a procurorilor PCCOCS și a ofițerilor Poliției de Frontieră, care ulterior au intrat în contact cu autoritățile cehe, iar acestea le-au comunicat că autoturismele fuseseră sustrase și anunțate în căutare.

După identificarea autoturismelor, acestea au fost ridicate. Procurorii au cerut arest în privința învinuitului, pentru un termen de 30 de zile. După examinarea demersului, instanța de judecată i-a dat curs și a dispus plasarea în arest a bărbatului.

Drept temei a servit faptul că bărbatul nu se află la prima abatere: acesta a mai fost condamnat pentru că a sustras mijloace de transport, iar faptele incriminate în acest dosar au fost comise în termenul de probă pentru ispășirea pedepsei în dosarul precedent.

În cazul în care dosarul va fi trimis în judecată, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei, la zece ani, iar bunurile care constituie obiectul infracțiunii – cele patru autoturisme – urmează a fi supuse confiscării speciale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram