/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Expertul în sănătate Ghenadie Țurcanu, premiat de OMS pentru contribuția sa în politici de control al tutunului

missing
26 mai 2020, ora 14:28

Noutăți demne de mândrie de la Organizația Mondială a Sănătății! Cartierul general OMS l-a premiat pe expertul în sănătate de la Centrul PAS, Ghenadie Țurcanu, pentru contribuția personală în politici de control al tutunului în Republica Moldova.

„Am rămas surprins. Consider că această apreciere nu este pentru mine, ci pentru întreaga societate civilă, medici, activiti civici, deputați, funcționari publici, care au pledat pentru consolidarea sănătății publice”, ne-a declarat Ghenadie Țurcanu.

„De când îl cunosc pe dumnealui, sunt impresionată de energia, creativitatea, dârzenia și perseverența lui în această cauză – de a face tot posibilul și mai mult ca acest stat să promoveze și implementeze politici de control a tunului care să fie în interesul sănătății moldovenilor și să expună pe toți care se îndoaie în fața lobby-ului industriei tutunului. Un premiu bine meritat și o mîndrie pentru Centrul PAS și pentru țară. Felicitări domnule Turcanu!”, este mesajul directoarei Centrului PAS, Stela Bivol.

Numele lui Țurcanu se regăsește alături de alți cinci premianți din regiunea europeană. S-au mai oferit, de asemenea, premii pentru zona asiatică, cea a Pacificului de Vest, cele două continente americane, Africa și premiul special al directorului OMS, obținut de un doctor din Cambodjia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram