Fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi este de părere că o parte din banii furați în frauda bancară pot fi recuperați prin confiscarea averilor unui șir de funcționari care în acea perioadă lucrau în instituțiile statului și care au fost responsabili de monitorizarea proceselor.

În opinia lui, este posibil de efectuat urmărirea penală a colaboratorilor Băncii Naționale. „Se poate de luat acest bloc: BNM și persoanele responsabile să fie trimise în judecată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Pentru țară contează recuperarea banilor și dacă noi trimitem la judecată 20 de funcționari de la Banca Națională, fiecare având avere foarte impunătoare, noi putem recupera cel puțin 100 de milioane de lei”, a declarat Pavlovschi în emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Un alt bloc de persoane care pot fi trase la răspundere și cărora le pot fi confiscate averile sunt guvernanții care în acea perioadă se aflau la guvernare și au adoptat deciziile corespunzătoare.

Stanislav Pavlovschi nu exclude că dat fiind volumul mare de muncă pe dosarul furtului miliardului și faptul că a trecut deja mult timp de la producerea fraudei bancară, procurorii nu vor reuși să dea de capăt acestui dosar.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!