Virusul Covid – 19 continuă să lovească dur în sistemul medical. Astăzi, un alt doctor a murit din cauza complicațiilor coronavirusului. 

Este vorba despre Stelian Candîba, chirurg ordinator în secția de chirurgie septică la Spitalul „Sfânta Treime”. Medicul avea 66 de ani și a lucrat în cadrul instituției în ultimii 33 de ani.

„Acesta a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican. Sistemul medical a pierdut un specialist, care și-a dedicat mai mult de 30 ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți.  Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, care a fost colegă de facultate cu regretatul doctor, face un apel la colegii de promoție să contribuie la organizarea funeraliilor, întrucât membrii familiei defunctului sunt și ei infectați și se află la spital.

„Astăzi, Covid-ul a mai curmat viața unui medic, a colegului meu de facultate, chirurgul Stelian Candîba. Membrii familiei sunt spitalizați în stare medie de gravitate. Fac un apel către toți colegii de promoție să contribuim la organizarea funeraliilor în situația critică în care se află întreaga familie”, a scris Ala Nemerenco pe Facebook.

Până în prezent, peste 1500 de cadre medicale din țară s-au infectat cu coronavirus, iar 15 dintre acestea și-au pierdut viața din cauza complicațiilor infecției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!