/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un medic de la „Sf. Treime” a murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Membrii familiei, la fel infectați, sunt spitalizați

missing
26 mai 2020, ora 17:46

Virusul Covid – 19 continuă să lovească dur în sistemul medical. Astăzi, un alt doctor a murit din cauza complicațiilor coronavirusului. 

Este vorba despre Stelian Candîba, chirurg ordinator în secția de chirurgie septică la Spitalul „Sfânta Treime”. Medicul avea 66 de ani și a lucrat în cadrul instituției în ultimii 33 de ani.

„Acesta a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican. Sistemul medical a pierdut un specialist, care și-a dedicat mai mult de 30 ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți.  Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, care a fost colegă de facultate cu regretatul doctor, face un apel la colegii de promoție să contribuie la organizarea funeraliilor, întrucât membrii familiei defunctului sunt și ei infectați și se află la spital.

„Astăzi, Covid-ul a mai curmat viața unui medic, a colegului meu de facultate, chirurgul Stelian Candîba. Membrii familiei sunt spitalizați în stare medie de gravitate. Fac un apel către toți colegii de promoție să contribuim la organizarea funeraliilor în situația critică în care se află întreaga familie”, a scris Ala Nemerenco pe Facebook.

Până în prezent, peste 1500 de cadre medicale din țară s-au infectat cu coronavirus, iar 15 dintre acestea și-au pierdut viața din cauza complicațiilor infecției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram