Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Biroul Regional al OMS pentru Europa au semnat un nou Acord Bienal de colaborare pentru anii 2020-2021. Acordul are drept scop oferirea sprijinului Republicii Moldova pentru promovarea sănătății populației și reducerea inegalităților în sănătate prin intermediul unei abordări intersectoriale „sănătate în toate politicile”.

Printre domeniile prioritare de colaborare pentru următorii ani, se numără: accesul la servicii calitative de sănătate, asigurarea cu medicamente esențiale, vaccinuri și dispozitive pentru asistența medicală primară, pregătirea țării pentru urgențele de sănătate publică, asigurarea răspunsului la urgențele de sănătate, consolidarea sistemului de sănătate în domeniul inovațiilor și tehnologiilor informaționale, asigurarea principiului sănătate pentru toți.

Republica Moldova a devenit membru al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii la 4 mai 1992. Colaborarea tehnică este reglementată de Acordul de bază dintre Oficiul European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Guvernul Republicii Moldova privind stabilirea relaţiilor de cooperare în vederea acordării de asistenţă tehnică, care a intrat în vigoare pentru ambele părţi la 21 iulie 1994. Asistenţa tehnică este oferită în baza Acordurilor Bianuale de Colaborare între Biroul Regional al OMS pentru Europa şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!