/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un nou Acord Bienal, semnat dintre R. Moldova și Organizația Mondială a Sănătății. Are drept scop promovarea sănătății populației

missing
26 mai 2020, ora 18:41

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Biroul Regional al OMS pentru Europa au semnat un nou Acord Bienal de colaborare pentru anii 2020-2021. Acordul are drept scop oferirea sprijinului Republicii Moldova pentru promovarea sănătății populației și reducerea inegalităților în sănătate prin intermediul unei abordări intersectoriale „sănătate în toate politicile”.

Printre domeniile prioritare de colaborare pentru următorii ani, se numără: accesul la servicii calitative de sănătate, asigurarea cu medicamente esențiale, vaccinuri și dispozitive pentru asistența medicală primară, pregătirea țării pentru urgențele de sănătate publică, asigurarea răspunsului la urgențele de sănătate, consolidarea sistemului de sănătate în domeniul inovațiilor și tehnologiilor informaționale, asigurarea principiului sănătate pentru toți.

Republica Moldova a devenit membru al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii la 4 mai 1992. Colaborarea tehnică este reglementată de Acordul de bază dintre Oficiul European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Guvernul Republicii Moldova privind stabilirea relaţiilor de cooperare în vederea acordării de asistenţă tehnică, care a intrat în vigoare pentru ambele părţi la 21 iulie 1994. Asistenţa tehnică este oferită în baza Acordurilor Bianuale de Colaborare între Biroul Regional al OMS pentru Europa şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram