/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Comercianții au ieșit la un nou protest în capitală. De această dată, la poarta pieței „Calea Basarabiei”

missing
26 mai 2020, ora 20:51

Zeci de vânzători au protestat astăzi la poarta pieței „Calea Basarabiei” din capitală. Comercianții sunt nemulțumiți că sunt impuși să achite arenda deși nu au activat aproape trei luni, iar buzunarele le sunt goale. Nu am reușit să vorbim cu administrația pieție pentru o reacție, iar responsabilii de la primarie ne-au comunicat că nu pot interveni pentru că piața este privată.

„Domnule polițist, vedeți, se respectă distanța socială de un metru.”

Cu măștile pe față, comercianții s-au adunat astăzi dimineața în fața pieții. Oamenii s-au aratat indignați că administrația pieții i-a impus să achite arenda pentru lunile în care nu au activat.

„Nouă ni se cere să achităm pe luna aprilie, mai iunie. Adică noi nu putem ieși la lucru fără a achita această arenda.”

Oamenii spun că au cerut explicații de la administrația pieței, dar fără rezultat.

„Iată și administrația pieții! De ce fuge nu este clar. Ne spun că este pandemie – veniți pe 3 iunie.”

Vânzătorii spun că sunt într-o situație critică așa că mâine vor merge să picheteze clădirea guvernului.

„ Acolo cu tigăile, cu crațile vom cere autorităților să iasă în fața noastră și să ne explice când se va termina acest bătaie de joc.”

Viceprimarul capitalei, Inga Ionesii ne-a comunicat că primăria nu are pârghii legale pentru a interveni, deoarece este o piață privată. Nu am reușit să discutăm cu administratorul pieții. Ieri, Comisia națională pentru sănătate publică a anunțat că piețele din municipiile Chișinău și Bălți se vor redeschide din 1 iunie.

Reporter: Natalia GHEȚU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram