/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Deși de astăzi cursele internaționale urmau să-și reia activitatea, călătorii nu s-au grăbit să cumpere bilete

missing
26 mai 2020, ora 20:59

De astăzi, moldovenii pot deja să plece în țări străine cu autocarele. Însă, oamenii au ezitat să ia cu asalt gările auto din Chișinău. Administratorii unor companii de transport spun că abia a fost dat start vânzărilor de bilete. Oricum, clienții nu se grăbesc să facă rezervări, pentru că încă sunt speriați despre pericolele coronavirusului.

Atât la Gara Auto Nord, cât și la cea de Sud nu era zare de transport de curse internaționale. Acest lucru ne-a fost confirmat și de către o angajată a dispeceratului.

„De astăzi știu că se permite. Nu au fost. De ce? Nu știu”.

„De astăzi se permite transportul internațional. Ați văzut pe cineva? N-am văzut pe nimeni. Unde-s toți? Păi eu singur am venit de la Costești cu un om”.

Între timp, administratorul unei companii de curse internaționale spune că biletele abia au început să fie scoase în vânzare. Cel mai probabil, primele autocare vor porni la drum mâine, spre România, Italia și Polonia.

EUGEN GALUPA, ADMINISTRATOR COMPANIE DE TRANSPORT: „Tendința e cam slăbuță. Nu sunt doritori de a pleca. Au plecat, există neclarități cu izolarea. Noi suntem transport specific. Mai ales situația de azi. E un pic de panică încă”.

Bărbatul mai spune că toate autocarele au fost dotate cu echipamentele de protecție obligatorii, inclusiv cu termometre, astfel încât pasagerii, dar și angajații să se simtă în siguranță.

EUGEN GALUPA, ADMINISTRATOR COMPANIE DE TRANSPORT: „Tot am cumpărat. E costisitor, dar ne conformăm. Nu avem încotro…”

Și microbuzele care circulă prin țară erau mai mult goale astăzi. Șoferii spun că, deși s-au conformat normelor sanitare, tot duc lipsă de pasageri.

„Se umple microbuzul sau nu? Nu prea. Vreo 10-12 oameni. Poartă mască, mănuși? Sigur”.

„Sunt zile când nu avem niciunul. Sunt zile când te duci cu unul-doi”.

„Unde mergeți? Lopoțica. Aveți pasageri? Unu – niciunul. Unde-s? Le-au ascuns. Ați redus din scaune, trebuie să fie distanță? Nu avem dreptul. Păi dacă-s mai mulți pasageri? Dă Doamne să fie”.

Activitatea transportului rutier și feroviar internațional a fost reluată de astăzi, în baza unei decizii a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică. Autoritățile spuneau anterior că vor permite acest lucru abia din 30 iunie, însă și-au schimbat părerea după ce mai multe companii de transport internațional au protestat. Conform regulilor noi, șoferii trebuie să poarte măști de protecție și mănuși. Și călătorii trebuie să aibă măști, iar la intrare în autocar li se va verifica temperatura corpului. Totodată, suprafețele unităților trebuie dezinfectate regulat, iar numărul de călători – mai mic, pentru a putea respecta distanța socială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram