/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Promo-LEX: PSRM nu a reflectat în rapoarte cheltuieli de 6 milioane lei și nu a indicat niciun leu pentru deplasări. „Cerem CEC să se autosesizeze”

missing
26 mai 2020, ora 12:33

Partidul Socialiștilor nu a reflectat în rapoarte cheltuieli de șase milioane lei și nu a indicat niciun leu pentru deplasări. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Promo-LEX, astăzi, în cadrul unui briefing de presă.  

În total, 17 partide politice nu au reflectat toate cheltuielile efectuate pe parcursul anului 2019. Cuantumul total neraportat a depășit în acest an 19 milioane lei.

„Lideri la acest capitol sunt Partidul Socialiștilor, cu peste șase milioane, Partidul Politic „Șor”, cu peste patru milioane lei și Partidul Democrat din Moldova, cu circa două milioane de lei”, a declarat analista Cornelia Călin.

Potrivit estimărilor experților, patru partide politice nu au raportat un cuantum de cel puțin 531 461 lei pentru deplasări în țară și peste hotare, asta chiar dacă deplasările se află în topul activităților desfășurate de formațiunile politice în 2019.

„Tradițional, Partidul Socialiștilor și Partidul „Șor” nu raportează niciun leu la această categorie de cheltuieli și dorim ca Comisia Electorală Centrală să se autosesizeze și să verifice de ce acest lucru se întâmplă și să sancționeze în conformitate cu legislația partidele respective”, a spus analista.

Contactați de redacție, reprezentanții Partidului „Șor” au declarat că vor veni ulterior cu o reacție la acest subiect, iar reprezentanții Partidului Socialiștilor nu au răspuns la telefon.

Promo-LEX a constatat în acest an, în premieră, o rată atât de scăzută, de doar 43%, de prezentare în termen a rapoartelor anuale privind gestiunea financiară a partidelor politice. Doar 19 partide au raportat în termen, un partid a depășit termenul și 26 de formațiuni politice nu au prezentat rapoarte până la data de 7 mai 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram