/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Un avion cu ajutor umanitar din Qatar a aterizat pe Aeroportul Chișinău. Ce spune MEI despre costul zborului

26 mai 2020, ora 16:12

Statul Qatar a donat medicilor din Republica Moldova un lot de echipamente de protecție împotriva noului tip de coronavirus. Avionul cu ajutor umanitar a aterizat cu ceva timp în urmă pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

Lotul are o masă de opt tone și include mai multe echipamente de protecţie precum: măşti, ochelari, mănuşi, viziere, combinezoane şi vine să asigure medicii din țară în lupta împotriva COVID-19.

Cursa charter a fost organizată de către Fondul Qatarian pentru Dezvoltare, iar livrarea la Chișinău a fost asigurată de către compania „Qatar Airways”.

Am încercat să aflăm de la reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe care este costul cursei, însă aceștia au spus că la moment costul nu poate fi estimat întrucât este inclus în suma totală de bani prevăzută de statul Qatar pentru organizarea acestei misiuni de ajutor umanitar.

„Acţiunea reprezintă un moment istoric dintre relaţiile bilaterale între Republica Moldova şi Statul Qatar, asistenţa fiind primul ajutor umanitar al vreunei ţări arabe oferit statului nostru”, au precizat reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Doha.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram