/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Colete cu un volum de 93 de tone, cu destinația R. Moldova, sunt blocate în diferite state din cauza pandemiei. Recomandări pentru cetățenii care le așteaptă

missing
27 mai 2020, ora 14:18

Mii de colete trimise spre R. Moldova, cu un volum total de circa 93 580 kg,  stau în diferite state din cauza situației create de Covid-19, la nivel global, fiind interzise cursele aeriene regulate și blocată activitatea poștală.

Poșta Moldovei precizează că trimiterile internaționale sunt blocate în zonele de tranzit. Cel mai mare volum este înregistrat în China – 42 943 kg și Germania – 10 982 kg. În Franța stau blocate colete cu un volum de 597 kg, cu destinația R. Moldova, în Marea Britanie – 3 189 kg, Israel – 1 529 kg, Olanda – 4 800 kg, Singapore 4 982 kg, Turcia 3700 kg și alte state.

Poșta Moldovei anunță că trimiterile internaționale simple, care nu se înregistrează, nu pot fi urmărite, iar trimiterile recomandate au un număr de identificare (COD cu bare) cu ajutorul căruia cetățenii pot verifica on-line unde este blocat coletul.

„Localizarea trimiterilor poştale simple nu este posibilă, deoarece numărul de urmărire al acestora nu corespunde standardelor internaţionale. Acestea se expediază prin poştă pe cale obişnuită şi se distribuie în adresa destinatarilor prin intermediul cutiilor şi căsuţelor poştale de abonament sau se livrează la ghișeul oficiului poștal, fără semnătură. Din aceste considerente, localizarea unei trimiteri simple nu este posibilă, iar primirea/neprimirea acesteia nu poate fi confirmată sau infirmată. La sosirea acestora în oficiile poştale, destinatarii sunt informaţi despre parvenirea trimiterilor prin avizul de sosire f.22 în cutiile poștale sau SMS, atunci când pe colet este indicat numărul de telefon. În cazul în care trimiterea nu a ajuns la oficiul poștal, înseamnă că, nu a ajuns în țară, se află în zona de tranzit, fapt pentru care este necesar sa luați legătură cu expeditorul”, informează Poșta Moldovei.

Pentru trimiterile recomandate, cetățenii au posibilitatea să urmărească statutul aflării lor prin „Track & Trace” conform unui număr de urmărire, care are indicatorul „R” pentru recomandată, „C” pentru colet, „E” pentru trimitere EMS sau „V” pentru pachete cu valoare declarată, urmat de 9 cifre, şi de codul aferent ţării de origine (de exemplu CN – China, SG – Singapore).

Vin colete din România și Ucraina

Totodată, instituția atenționează că primește colete și scrisori pe cale terestră din România și Ucraina. La moment, în oficiile poștale sunt peste 6000 de trimiteri care trebuie să fie ridicate de către beneficiari. Aceștia au fost anunțați despre prezența coletelor printr-un mesaj la telefon sau prin aviz de informare trimis la domiciliu. În cazul în care trimiterile poștale nu sunt ridicate în termenul stabilit, acestea vor fi trimise înapoi la Centrul de Prelucrare și Transportare a Poștei din Chișinău, iar ulterior vor fi returnate expeditorilor.

Poșta Moldovei mai anunță că cetățenii pot trimite în prezent colete și scrisori cu destinația Irlanda, Franța, Israel și Germania. Reluarea trimiterilor spre aceste destinații este posibilă datorită colaborării cu companiile aeriene care organizează curse charter.

Până la data de 10 iunie se permite recepționarea tuturor categoriilor de trimiteri poștale cu destinația Germania, până la 10 iunie – spre Franța, iar cele spre Irlanda și Israel – până la 12 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram