/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Conducerea Guvernului a „întrebat” autoritățile ruse, dacă sunt gata să renegocieze creditul. Chicu: „Nu avem deocamdată răspuns”

missing
27 mai 2020, ora 09:16

Conducerea Guvernului Republicii Moldova s-a adresat autorităților Federației Ruse cu privire la eventuala renegociere a creditului pe care rușii urmau să-l ofere țării noastre. Premierul Ion Chicu zice că partea moldovenească nu a trimis o invitație la renegociere, ci doar a întrebat, dacă ar fi dispuse autoritățile ruse să reia acest dialog. 

„Rusia nu a răspuns la întrebare, dacă ar fi gata să renegocieze condițiile de acordare a creditului, deocamdată nu a răspuns, analizează. Pentru că situația se schimbă cu fiecare zi ce trece și la noi, și la ei. Și la ei situație economică e… Adică nu avem deocamdată răspuns”, a comentat premierul acest subiect la emisiunea „Important” de la TVC 21.

Federația Rusă urma să acorde Republicii Moldova un credit de 200 de milioane de euro, destinat unor proiecte de infrastructură rutieră. Acordul de credit a trezit însă mai multe semne de întrebarea din partea opoziției parlamentare, care a sesizat Curtea Constituțională (CCM) cu privire la unele puncte din acel acord. CCM a declarat acordul neconstituțional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram