Conducerea Guvernului Republicii Moldova s-a adresat autorităților Federației Ruse cu privire la eventuala renegociere a creditului pe care rușii urmau să-l ofere țării noastre. Premierul Ion Chicu zice că partea moldovenească nu a trimis o invitație la renegociere, ci doar a întrebat, dacă ar fi dispuse autoritățile ruse să reia acest dialog. 

„Rusia nu a răspuns la întrebare, dacă ar fi gata să renegocieze condițiile de acordare a creditului, deocamdată nu a răspuns, analizează. Pentru că situația se schimbă cu fiecare zi ce trece și la noi, și la ei. Și la ei situație economică e… Adică nu avem deocamdată răspuns”, a comentat premierul acest subiect la emisiunea „Important” de la TVC 21.

Federația Rusă urma să acorde Republicii Moldova un credit de 200 de milioane de euro, destinat unor proiecte de infrastructură rutieră. Acordul de credit a trezit însă mai multe semne de întrebarea din partea opoziției parlamentare, care a sesizat Curtea Constituțională (CCM) cu privire la unele puncte din acel acord. CCM a declarat acordul neconstituțional.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!