/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Procurorul general Alexandr Stoianoglo spune de ce a ieșit anume acum cu declarațiile despre furtul miliardului

27 mai 2020, ora 12:45

Procurorul general Alexandr Stoianoglo susține că era pregătit să iasă în fața publicului cu declarații privind mersul dosarelor legate de frauda bancară încă acum câteva săptămâni, însă, a așteptat să treacă pandemia, ca să poată fi efectuate și măsuri de investigare penală. 

„Toți au uitat despre faptul că timp de două luni toate instituțiile de stat s-au aflat în carantină. Procuratura este, de asemenea, o structură unde lucrează oameni, care au familii și copii și respectăm și noi aceleași reguli, ca și toți. Cu toate acestea grupurile de procurori care investighează furtul miliardului s-au ocupat de analiza materialelor din dosare. Noi eram gata să pornim aceste acțiuni încă acum două săptămâni, așa că imediat ce s-a finalizat carantina, ne-am activizat și putem întreprinde măsuri de investigare a cauzelor penale”, a declarat Stoianoglo la emisiunea „O nas” de la Jurnal TV.

Acum aproximativ zece zile, procurorul general a ieșit într-o conferință de presă și a spus că dosarele legate de frauda bancară au mers până la această etapă pe piste greșite. Acesta a anunțat că dosarul lui Veaceslav Platon este falsificat și că trebuie să fie rejudecat și l-a numit pe Vlad Plahotniuc unul dintre principalii beneficiari ai fraudei bancare. Declarațiile lui Alexandr Stoianoglo au concis cu anunțul președintelui Igor Dodon, care spunea cu câteva zile mai devreme că în scurt timp vom avea noutăți privind investigarea miliardului furat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram