/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Stoianoglo, despre audierile lui Platon pe „furtul miliardului”: „A clarificat multe lucruri...”

missing
27 mai 2020, ora 13:40

Procurorul general Alexandr Stoianoglo susține că Veaceslav Platon a clarificat multe lucruri în privința dosarelor legate de miliardul furat. Acesta confirmă spusele lui Platon precum că a fost audiat de două ori: în luna decembrie 2019 și luna ianuarie 2020. Totuși, Stoianoglo zice că procurorii trebuie să mai acumuleze dovezi în aceste dosare, căci doar declarațiile lui Platon nu sunt de ajuns.

„Doar mărturiile domnului Platon nu sunt suficiente. Deși pot să vă spun că într-adevăr el a clarificat multe lucruri. Atunci când am devenit procuror general, am observat că practic zilnic veneau solicitări de la domnul Platon, prin intermediul avocaților săi, prin care el cerea pur și simplu să fie audiat. Am ajuns la concluzia că din anul 2016 acesta a cerut de zeci de ori să fie audiat de către procurori, dar solicitările lui nu erau luate în considerație, pur și simplu erau anexate la materialele dosarului, fără a fi analizate. De aceea, în decembrie le-am ordonat membrilor grupului de investigație, am invitat la audieri specialiști din mai multe instituții de stat și la finele lunii decembrie a fost prima audiere, la care eu personal am aflat lucruri la care nu mă așteptam. Audierile au continuat în luna ianuarie, apoi grupul de procurori a început să investigheze, reieșind din informațiile de care am făcut rost la audierile domnului Platon și din din alte surse”, a declarat șeful Procuraturii Generale la emisiunea „O nas” de la Jurnal TV.

Recent, într-un interviu pentru „Politica Nataliei Morari”, Veaceslav Platon a spus că a fost audiat de două ori a câte cinci ore de către un grup de procurori de la Procuratura Genereală, Procuratura Anticorupție, specialiști de la Centrul Național Anticorupție ș.a. Potrivit lui Platon, procurorii i-au spus atunci că acesta ar putea fi eliberat, atunci când vor fi găsiți vinovații de frauda bancară.

Acum mai puțin de două săptămâni, procurorul general a anunțat că dosarul lui Veaceslav Platon a fost falsificat și că procesul va fi rejudecat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram