/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Detalii despre copilul dispărut la Hâncești. „Am verificat toate canalele, râpele, casele părăsite, stânile”

27 mai 2020, ora 23:18

Băiatul de 6 ani din Hâncești, care a dispărut de acasă de aproape de 30 de ore, încă nu a fost găsit. De ieri, pe urmele lui se află rudele sale, polițiști, pompieri și zeci de săteni. Oamenii au scotocit fâșiile forestiere, râpele, casele din preajmă și fântânile. Una dintre versiuni este că băiatul ar fi fost răpit.

Natalia GHEȚU, REPORTER TV8: „Copilul se află acasă împreună cu frații mai mari. În timp ce aceștia își făceau lecțiile online acesta a dispărut din gospodărie.”

„Sora își făcea temele, fratele în altă cameră era. Vă rugăm din suflet dacă aflați ceva anunțati la poliție!”

Ruda copiilor povestește că a ieșit împreună cu mama lor în oraș pentru a perfecta niște acte, în timp ce tatăl era la serviciu.

„Am făcut documentele când am venit m-a sunat și mi-a spus că el nu e. Am căutat peste tot…Nu era să se ducă atât de departe, doar domnul i-a dat ciresere și atât”.

Natalia GHEȚU, REPORTERĂ TV8: „Locuința familiei băiețelului se află la marginea orașului, în apropierea de drumul care duce spre satul Logănești. Traseul este destul de aglomerat.”

Și vecinii sunt socați de dispariția lui Beniamin.

„Eu sunt în soc nu pot să-mi vin in fire. Ieri am a fost pe aici am pus flori, nu am văzut pe nimeni. ”

„Copii cuminți, e o tragedie.”

 „E înfricoșărător pentru mame cu copii e frică să mai lasi copilul singur fără supraveghere. Am crescut copii liber veneau de la scoală ii lasăm singuri, dar acum într-adevăr e frică.”

De ieri, de când au fost sesizată poliția, salvatorii, dar și zeci de voluntari sunt în căutarea copilului. Verificările nu au contenit nici pe parcursul nopții.

„Se întreprind măsuri de căutări sperăm că câinile cumva o să ia urma.”

Radu IONESCU, SERGENT, SERVICIUL ȘI POMPIERI, HÂNCEȘTI: „Toată noaptea ieri s-au mobilizat lumea din oraș. Au fost foarte multi voluntari, tot sectorul a fost impanzit au cautat peste tot.”

„De ieri toată ziua si pana dimineata la patru băieții au căutat: versiuni sunt multe, dar nu putem spune nimic.”

„Suntem în căutare. Suntem colegi cu tatăl copilului si am vrut să ne mobilizăm și să căutăm. Am verificat toate canalele, râpele, casele părăsite, stânile.”

Andrei POPOV, ȘEFUL SECȚIEI URMĂRIRE PENALĂ, IP HÂNCEȘTI: „Pe faptul dat s-a pornit un proces penal. Alte detalii nu vă pot dat. Avem mai multe versiuni care sunt în lucru. Nu vi le pot spune.”

Primarul oraşului Hînceşti, Alexandru Botnari, însă spune că, potrivit unor informaţii, copilul ar fi fost urcat într-o maşină de nişte persoane necunoscute, dar sunt verficate și alte ipozteze.

Alexandru BOTNARI, PRIMAR HÂNCEȘTI: „S-a găsit acesta unitate de transport, dar nu are nici o legătură. Acum se cauta încă o unitate de transport un microbuz rosu. Noi in Hâncesti avem 21 de camere video cei de la crime organizate verifica. Se verifică și versiunile în cadrul familiei, a unor vecini. Când vă referiți în cadrul familiei? Au fost în țară când crima a fost în cadrul familei, dar au ascuns.”

Când a dispărut de acasă, copilul purta maiou galben și blugi de culoare verde. Oamenii legii fac apel la toţi cei care l-au recunoscut pe Beniamin în imagini şi l-au văzut, să sune la 112.

Reporter: Natalia GHEȚU
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram