Premierul Ion Chicu spune că grădinițele deocamdată nu pot fi deschise. Instituțiile preșcolare urmează să-și înceapă activitatea atunci când riscul de contaminare va fi minim sau va fi chiar zero. Totuși, premierul spune că speră că grădinițele vor putea fi deschise pe 1 iulie.

Chicu spune că, reieșind din starea de urgență în sănătatea publică, teortetic, la 1 iulie ar urma să se deschidă instituțiile care au mai rămas închise.

„Grădinițele, ca și alte obiective importante atât economice, cât și sociale, se vor redeschide atunci când riscul infectării copiilor va fi minim sau zero. Decizia de a redeschide grădinițe, școli și alte instituții se aprobă la recomandarea medicilor, specialiștilor epidemiologi”, a declarat Chicu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Prim-ministrul spune că nimeni nu poate să-și asume acum riscul de a redeschide grădinițele. „Vă imaginați dacă într-o grădiniță ar izbucni un focar de virus? Eu nu vreau nici în cel mai rău vis și gând să am acest lucru. Nicăieri în regiune nu s-au deschis grădinițele”, a afirmat șeful executivului.

Conform deciziilor Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică, în luna iunie își reiau activitatea piețele din municipiile Chișinău și Bălți, bibliotecile și muzeele. Comisia deocamdată nu a luat nicio decizie reeritor la o dată probabilă când ar putea fi deschise instituțiile preșcolare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!