/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Răspunsul Parlamentului European, după ce a fost informat despre atacurile la adresa Curții Constituționale

missing
28 mai 2020, ora 12:47

Parlamentul European a venit cu un răspuns la scrisoarea transmisă la adresa instituției de către președinta Curții Constituționale a Moldovei (CCM), Domnica Manole, în care a fost descrisă situația dificilă prin care trec judecătorii. Manole spunea că unii dintre aceștia ar fi fost filați. 

„Orice tip de hărțuire la adresa Curții Constituționale este inacceptabilă. Instituția dumneavoastră are o importanță fundamentală pentru sistemul legal și politic din Moldova. Pentru a păstra principiile de bază ale preeminenței dreptului și ale separației puterilor în stat și pentru a i se asigura imparțialitatea, Curtea Constituțională trebuie să nu fie afectată de ingerințele politice, de presiuni și de intimidări”, se arată în declarația semnată de Siegfried Mureșan, președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.

Pe data de 6 mai, Domnica Manole a adresat un apel public către Comisia de la Veneția, Parlamentul European, Consiliul Europei și întregul corp diplomatic acreditat în Republica Moldova în contextul presiunilor exercitate asupra Curții Constituționale.

Ulterior, președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a venit cu un mesaj adresat președintei Curții în care a precizat că a luat act de acea declarație semnată de magistrați prin care a fost informat despre atacurile la adresa CCM și că urmărește îndeaproape situația din Republica Moldova.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram