/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ De la începutul acestui an, peste 300 de copii au fost dați disparuți. 12 dintre ei nu au mai fost găsiți

missing
28 mai 2020, ora 21:23

De la începutul acestui an, peste 300 de copii au fost dați disparuți de către părinții lor sau autoritățile tutelare. 12 dintre ei nu au mai fost găsiți, în timp ce ceilalți au fost întorși familiilor. Datele au fost oferite de Inspectoratul General de Poliție, în contexul dispariției copilului din Hâncești. Majoritatea minorilor au declarat că au plecat din propria lor dorință, fie pentru că sunt neglijați acasă, fie că părinții consumă alcool sau li se impun restricții exagerate.

Potrivit datelor statistice, în primele patru luni ale acestui an, poliția a fost solicitată să caute 307 copii. Oamenii legii au reușit să dea de urma a 295 dintre ei, pe care i-au întors familiilor sau autorităților tutelare. Din totalul cazurilor de dispariție, 232 au plecat din propria familie, pe când 75 au fugit din instituțiile unde locuiau, fie că este vorba de centre de plasament, case de tip familie sau instituții rezidențiale. Statistica mai arată că 185 dintre copiii dați dispăruți sunt fete, pe când 122 sunt băieți. Majoritatea minorilor au vârsta cuprinsă între 14 -15 ani.

De cele mai deseori, copiii au plecat din familiile social vulnerabile, apoi din casele de copii de tip familie, urmată de familiile obișnuite, de cele cu un singur părinte și de familiile numeroase.

În timpul discuțiile cu oamenii legii, copiii spun că decid să plece pentru că sunt neglijați în propriile familii. Alții sunt necăjiți că părinții consumă alcool sau le impun restricții exagerate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram