/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Sandu, despre punga pe care voia să i-o dea Plahotniuc lui Dodon vara trecută: „Evident că nu erau ouă roșii în punga aia”

28 mai 2020, ora 11:18

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că într-o altă țară, un filmuleț precum cel în care Vlad Plahotniuc încearcă să-i dea președintelui Igor Dodon o pungă „pentru achitarea salariilor”, urma să producă un adevărat cutremur în instituțiile statului, iar la noi Procuratura așteaptă să fie sesizată. Opinia a fost exprimată într-un interviu pentru Europa Liberă Moldova

„Dvs., într-o țară normală, vă imaginați așa o situație, unde să apară un video, despre ditamai președintele țării, în care să apară o pungă, președintele să spună: „dați-i punga lui Cornel, că el trebuie să plătească salariile”?.. Evident că nu erau ouă roșii în punga aia, dacă trebuia să plătească salariile, că nu le dă în ouă sau covrigi, și organele de drept să rămână reci. Deci, noi nu exagerăm. Dvs. înțelegeți și oamenii trebuie să înțeleagă, noi nu exagerăm: în mod în orice țară normală un asemenea episod ar fi fost ca un cutremur pentru toate instituțiile statului. La noi procuratura a ieșit cu un comunicat foarte modest în care a spus că noi nu ne putem autosesiza, noi așteptăm să ne sesizeze cineva”, a spus Sandu pentru sursa citată.

Imaginile în cauză au fost făcute publice de către deputatul din Platforma DA Iurie Reniță. El spune că le-a primit în cutia poștală și nu știe de la cine sunt. Atât Iurie Reniță, cât și Andrei Năstase, președintele Platformei DA, au sesizat Procuratura Generală cu privire la aceste înregistrări. Procurorii au anunțat că au pornit un proces penal în care vor verifica autenticitatea imaginilor. La rândul său, Igor Dodon susține că în acel video el juca un rol și este convins că nu va fi tras la răspundere în urma apariției acelor înregistrări. Și procurorul general Alexandr Stoianoglo este sceptic cu privire la mersul acestor investigații, or, spune el, doar aceste înregistrări din surse anonime nu pot servi ca eventuală dovadă în instanța de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram