/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO.DOC/ Sergiu Sîrbu îi dă în judecată pe cei care au declarat că deputații din Pro Moldova au luat bani pentru a pleca din PD

missing
28 mai 2020, ora 14:16

Deputatul Sergiu Sîrbu anunță că, din numele grupului Pro Moldova, s-a adresat la organele de drept și în instanțele de judecată, pentru a-i trage la răspundere pe cei care au declarat că parlamentarii care au creat și au aderat la grupul Pro Moldova au luat bani pentru asta, lucruri pe care Sîrbu le consideră drept calomnii.

Din spusele lui Sergiu Sîrbu, deja a fost fixată o ședință de judecată, în luna septembrie, în urma unei adresări făcute în instanță, după ce unul dintre foștii săi colegi din Partidul Democrat (PD) l-ar fi calomniat. Deputatul nu spune însă despre ce fost coleg este vorba.

Mai mult, Sîrbu zice că se va plânge organelor de drept și în privința demnitarilor de rang înalt, precum președintele țării Igor Dodon și premierul Ion Chicu, care ar fi făcut declarații mincinoase, în privința celor din Pro Moldova.

„Astăzi, ne adresăm Procuraturii Generale, pentru a verifica toate acele acțiuni și acuzații de pretinsă corupție. Noi nu avem ce ascunde. Am solicitat PG să inițieze o cauză și să ne audieze pe toți deputații din Pro Moldova, la care noi vom spune de ce am plecat din Partidul Democrat”, a spus Sergiu Sîrbu.

Parlamentarul din Pro Moldova cere să fie audiate următoarele persoane care au declarat în spațiul public faptul că foștii democrați au plecat din fracțiunea PD contra unor sume de bani: Igor Dodon, Ion Chicu, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Monica Babuc, Nicolae Ciubu, Vlad Batrîncea și Corneliu Furculiță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram