/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

A decedat sau nu medicul de la Soroca de Covid-19? Răspunsul Ministerului Sănătății

missing
29 mai 2020, ora 10:51

Medicul obstetrician–ginecolog de la Soroca, Valeriu Crivoi, care a decedat în această săptămână, nu ar fi fost răpus de Covid-19. Asta a afirmat pentru tv8.md șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești Svetlana Lupu acum câteva minute. 

Deși în certificatul de deces al doctorului Valeriu Crivoi, făcut public de jurnaliștii de la Observatorul de Nord scrie că maladia principală care a dus la deces este Covid – 19, sepsis stafilococic și septicemie, reprezentanții Ministerului Sănătății neagă și spun că „cei de la Spitalul Clinic Republican în certificatul despre cauza de deces nu au listat Covid-19 pe prim plan”.

„Pentru elucidarea acestui caz am făcut legătură cu Spitalul Clinic Republican, locul în care a fost înregistrat  decesul. Cei de la Spitalul Clinic Republican în certificatul despre cauza de deces nu au listat Covid-19 pe prim plan ca cauza de deces. Mai mult ca atât, decesul a survenit atunci când, circa zece zile, pacientul era testat dublu negativ. Instituția care a înregistrat decesul nu leagă decesul cu infecția Covid-19”, a precizat Svetlana Lupu.

Valeriu Crivoi fusese testat pozitiv la coronavirus pe data de 5 aprilie, dar se tratase, susține responsabilii de la Ministerul Sănătății.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram