Medicul obstetrician–ginecolog de la Soroca, Valeriu Crivoi, care a decedat în această săptămână, nu ar fi fost răpus de Covid-19. Asta a afirmat pentru tv8.md șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești Svetlana Lupu acum câteva minute. 

Deși în certificatul de deces al doctorului Valeriu Crivoi, făcut public de jurnaliștii de la Observatorul de Nord scrie că maladia principală care a dus la deces este Covid – 19, sepsis stafilococic și septicemie, reprezentanții Ministerului Sănătății neagă și spun că „cei de la Spitalul Clinic Republican în certificatul despre cauza de deces nu au listat Covid-19 pe prim plan”.

„Pentru elucidarea acestui caz am făcut legătură cu Spitalul Clinic Republican, locul în care a fost înregistrat  decesul. Cei de la Spitalul Clinic Republican în certificatul despre cauza de deces nu au listat Covid-19 pe prim plan ca cauza de deces. Mai mult ca atât, decesul a survenit atunci când, circa zece zile, pacientul era testat dublu negativ. Instituția care a înregistrat decesul nu leagă decesul cu infecția Covid-19”, a precizat Svetlana Lupu.

Valeriu Crivoi fusese testat pozitiv la coronavirus pe data de 5 aprilie, dar se tratase, susține responsabilii de la Ministerul Sănătății.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!