O grupare infracțională, cu caracter internațional, din care făceau parte și cetățeni moldoveni, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova și Finlanda. Membrii grupării anihilate cu sprijinul Europol, poliției finlandeze, INI și procurorilor PCCOCS comiteau furturi de bani și obiecte de preț în proporții deosebit de mari pe teritoriul Finlandei.

Indivizii au comis infracțiune după infracțiune pe parcursul ultimilor cinci ani. Potrivit poliției, joi – 28 mai, ofițerii INI și procurorii PCCOCS au efectuat 13 percheziții la domiciliile suspecților. În urma acestora, au fost ridicate bijuterii, arme, muniții, precum și suporturi tehnice și electronice care au fost utilizate la comiterea infracțiunilor.

Prejudiciul materiale provocat de infractori este estimat la 600 de mii de euro.

Cinci cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 32 și 46 de ani, sunt cercetați în stare de libertate.

Pe numele unora dintre suspecți, este emis mandat de arest în Italia în baza unui dosar penal, pentru furturi și răpire de persoane.

Pentru infracțiunile comise, făptuitorii riscă pedepse  pentru comiterea infracțiunii de furt în proporții deosebit de mari, contrabandă, spălare de bani și crearea sau conducerea unei organizaţii criminale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!