/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Cinci moldoveni, bănuiți de furt de proporții în Finlanda! Ar fi cauzat prejudicii de 600 de mii de euro

missing
29 mai 2020, ora 13:53

O grupare infracțională, cu caracter internațional, din care făceau parte și cetățeni moldoveni, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova și Finlanda. Membrii grupării anihilate cu sprijinul Europol, poliției finlandeze, INI și procurorilor PCCOCS comiteau furturi de bani și obiecte de preț în proporții deosebit de mari pe teritoriul Finlandei.

Indivizii au comis infracțiune după infracțiune pe parcursul ultimilor cinci ani. Potrivit poliției, joi – 28 mai, ofițerii INI și procurorii PCCOCS au efectuat 13 percheziții la domiciliile suspecților. În urma acestora, au fost ridicate bijuterii, arme, muniții, precum și suporturi tehnice și electronice care au fost utilizate la comiterea infracțiunilor.

Prejudiciul materiale provocat de infractori este estimat la 600 de mii de euro.

Cinci cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 32 și 46 de ani, sunt cercetați în stare de libertate.

Pe numele unora dintre suspecți, este emis mandat de arest în Italia în baza unui dosar penal, pentru furturi și răpire de persoane.

Pentru infracțiunile comise, făptuitorii riscă pedepse  pentru comiterea infracțiunii de furt în proporții deosebit de mari, contrabandă, spălare de bani și crearea sau conducerea unei organizaţii criminale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram