Președintele țării, Igor Dodon îi răspunde liderei PAS, Maia Sandu, care i-a cerut să își dea demisia pentru a putea avea prezidențiale și parlamentare anticipate în aceeași zi. Șeful statului spune că nu va demisiona, deoarece asta va provoca haos în țară.

„Pasărea mălai visează! Ce înseamnă demisia președintelui? Asta înseamnă să nu nu avem Guvern funcțional, Parlament funcțional. Va fi probabil primul caz din istoria RM când vom avea toate trei instituțiile de stat paralizate. Noi ne putem permite asta? Nu! ”, a fost răspunsul lui Dodon pentru Sandu în cadrul ediției de azi „Președintele răspunde”.

Igor Dodon a mai spus că așteaptă decizia Curții Constituționale, sesizată de socialiști, care au solicitat să afle dacă a e posibil ca prezidențialele și parlamentarele să se desfășoare în aceeași zi și că nu ia în calcul posibilitatea demisie sale pentru că asta ar provoca haos în țară.

„Mandatul președintelui este până pe 23 decembrie sau până la alegerea noului președinte. Haideți să vedem decizia Curții Consitituționale în ceea ce ține de alegerile parlamentare într-o zi și posibilitatea dizolvării Parlametului. Dacă Curtea va spune că e posibil într-o zi și președintele poate dizolva Parlamentul în ultimele 6 luni de mandat atunci vă invit la Președinție ca să găsim  soluție. În caz că nu va fi majoritate parlamentară, hai să facem într-o zi alegerile și să curățăm Parlamentul”, a spus Igor Dodon.

Amintim că și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a sesizat zilele trecute CCM și a cerut magistrațilorînaltei Curți să se pronunțe asupra posibilității desfășurării concomitente a alegerilor parlamentare anticipate și prezidențialelor anticipate, în cazul întrunirii circumstanțelor constituționale pentru dizolvarea Legislativului sau în cel în care funcția de șef de stat rămâne vacantă în urma demisiei lui Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!