Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, critică autoritățile pentru faptul că nu implementează condițiile înaintate de Uniunea Europeană pentru debursarea tranșei a doua a ajutorului financiar oferit de UE. În opinia ei, în condițiile în care în Republica Moldova are nevoie stringentă de bani, e de neînțeles de ce opoziția se bate mai mult pentru obținerea acestor bani decât guvernarea.

Politiciana s-a referit la legea ONG-urilor care trebuia să fie adoptată în Parlament încă în anul 2018. Potrivit ei, adoptării acestei legi, așa cum o cer partenerii europeni, se opun în special socialiștii. „Din câte am înțeles de la colegii mei care au participat la ședința Comisiei juridice, se pune problema din partea socialiștilor ca această lege, chiar dacă se adoptă, să intre în vigoare doar de la începutul anului 2021, lucru care nu este de înțeles și care nu cred că va fi acceptat de UE. Nu cred că Uniunea Europeană va fi de acord să deburseze banii acum, iar legea să intre în vigoare din 2021”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „În profunzime” de la Pro TV Chișinău.

Potrivit ei, problema pe care și-o pun oponenții acestei legi este că ONG-urile sunt finanțate de peste hotare. „ONG-urile pot să acceseze finanțare din afară la fel cum și Guvernul accesează resurse financiare de la Uniunea Europeană”, susține lidera PAS.

Amintim că anterior premierul Ion Chicu a menționat că legea ONG-urilor nu trebuie adoptată în Parlament în redacția propusă de UE pentru că aceasta ar însemna o ingerință în treburile statului.

Premierul Chicu: Din cele 8 condiționalități înaintate în ultimele luni de UE, R. Moldova le va îndeplini pe cele care sunt în interesele ei

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!