/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Medicii au reușit să-i restabilească degetele copilului de la Glodeni. În ce stare se află băiețelul

missing
29 mai 2020, ora 07:05

Medicii au reușit să-i restabilească dele două degete băiețelului de 6 ani din Glodeni, care, în urma unui joc periculos cu fratele său a fost lovit din greșeală cu toporul. Operația a fost de durată, iar medicii de la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” spun că acum este foarte importantă perioada postoperatorie, ca să nu existe complicații, cum ar tromboza vaselor, în condițiile în care degetele copilului sunt foarte subțiri.

Contactat de IPN, șeful Secție de traumatologie-ortopedie, Anatolii Curcă, a declarat că a fost o intervenție micro-chirurgicală delicată și destul de lungă, dar ambele degete au fost restabilite. Acum copilul este în stare gravă, dar stabilă, fiind în secția reanimare, pentru a-i asigura circulația sanguină și pentru a preveni eventuale consecințe grave.

Potrivit doctorului, în astfel de cazuri este necesară o îngrijire specială în perioada postoperatorie, fiindcă vasele sunt foarte înguste, iar primele trei zile sunt decisive pentru prevenirea trombozei arteriale. Băiatul va mai rămâne internat 10-12 zile, iar în câteva săptămâni va începe recuperarea.

Poliția spune că totul s-ar fi întâmplat după ce eri tatăl copiilor a tăiat lemne în fața porții sale, iar după ce a finalizat a decis să le ducă în curte. În acel moment băiatul de 10 ani a luat toporul și a vrut să lovească într-o bucată de lemn. A lovit însa direct în mâna fratelui său, care a vrut să ia lemnul.

Joc periculos! Un copil de numai 6 ani s-a ales cu două degete tăiate, după ce fratele său l-a lovit cu un topor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram