Medicii au reușit să-i restabilească dele două degete băiețelului de 6 ani din Glodeni, care, în urma unui joc periculos cu fratele său a fost lovit din greșeală cu toporul. Operația a fost de durată, iar medicii de la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” spun că acum este foarte importantă perioada postoperatorie, ca să nu existe complicații, cum ar tromboza vaselor, în condițiile în care degetele copilului sunt foarte subțiri.

Contactat de IPN, șeful Secție de traumatologie-ortopedie, Anatolii Curcă, a declarat că a fost o intervenție micro-chirurgicală delicată și destul de lungă, dar ambele degete au fost restabilite. Acum copilul este în stare gravă, dar stabilă, fiind în secția reanimare, pentru a-i asigura circulația sanguină și pentru a preveni eventuale consecințe grave.

Potrivit doctorului, în astfel de cazuri este necesară o îngrijire specială în perioada postoperatorie, fiindcă vasele sunt foarte înguste, iar primele trei zile sunt decisive pentru prevenirea trombozei arteriale. Băiatul va mai rămâne internat 10-12 zile, iar în câteva săptămâni va începe recuperarea.

Poliția spune că totul s-ar fi întâmplat după ce eri tatăl copiilor a tăiat lemne în fața porții sale, iar după ce a finalizat a decis să le ducă în curte. În acel moment băiatul de 10 ani a luat toporul și a vrut să lovească într-o bucată de lemn. A lovit însa direct în mâna fratelui său, care a vrut să ia lemnul.

Joc periculos! Un copil de numai 6 ani s-a ales cu două degete tăiate, după ce fratele său l-a lovit cu un topor

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!