/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Ministerul Sănătății explică de ce numărul cazurilor grave de Covid-19 este atât de mare

missing
29 mai 2020, ora 13:28

245 de persoane bolnave de coronavirus în R. Moldova sunt în stare gravă, iar alți 17 pacienți sunt la respirație asistată. Șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești, Svetlana Lupu a explicat de ce numărul cazurilor grave este atât de mare.

Potrivit specialistei, de cele mai multe ori starea pacienților diagnosticați cu coronavirus devine gravă atunci când pacienții suferă concomitent de mai multe boli.

Într-adevăr avem peste 200 de cazuri grave. Unele dintre ele nu se datorează infecției cu Covid-19. Mai există și alte maladii. Covid-19 le-a amplificat, din cazua că asocierea unor urgențe medico-chirurgicale cu Covid-19, cu adevărat înrăutățește pronosticul și pentru aceeași urgență. Este un număr mare la moment, dar trebuie să spunem că ele au fost cumulative”, a precizat Svetlana Lupu.

Unii pacienți diagnosticați cu Covid-19 sunt internați în secțiile de Terapie intensivă câteva ore, alții însă au nevoie de îngrijiri de peste o lună.

„Noi avem persoane care au stat în terapie intensivă și până la 24 de ore. Avem și persoane care au stat și continuă să stea în terapie intensiv 41 de zile și mai mult”, a adăugat Svetlana.

Până azi, în R. Moldova au fost confirmate pozitiv 7 725 de cazuri de Covid-19, dintre care 3 165 sunt active.

Vezi și:

Furtună, despre incidența cazurilor de COVID-19 în Moldova: „Aici voi combate zvonurile”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram