Ministerul de Externe a venit cu o reacție după ce un grup de 27 de persoane, care s-au întors acum trei zile din Dubai cu o cursă charter până în România, s-au plâns că a intrat la miez de noapte în țară pe jos.

Deși oamenii s-au plâns că nu a fost niciun reprezentant al Ambasadei Moldovei în România care să-i ghideze atunci când au aterizat pe Aeroportul Otopeni, cei de la MAE susțin că de fapt responsabili de acest acest grup de oameni au fost autoritățile României.

Cetățenii care s-au adresat la Ambasadă cu solicitare de asistență pentru repatriere după 16 mai, au fost informați despre faptul că nu sunt planificate zboruri de repatriere directe spre Republica Moldova din cauza numărului redus de solicitări (27 cereri acumulate la acea dată). Totuși, pentru a oferi posibilitate cetățenilor aflați în dificultate de a reveni în Republica Moldova, Ambasada a intervenit pe lângă Consulatul General al României la Dubai cu rugămintea de a permite, în regim de excepție, îmbarcarea cetățenilor Republicii Moldova (cu prezentarea unei liste nominale) la zborul Dubai – București destinat doar cetățenilor României.

Urmare a recepționării acestui accept, toți solicitanții au fost informați despre această posibilitate, fiind menționat faptul că deplasarea din București spre Republica Moldova poate fi efectuată de fiecare pasager individual sau dacă este solicitare în grup, este posibilitatea de a interveni pe lângă Ambasada Republicii Moldova la București pentru a contracta un autocar privat pentru transportarea pasagerilor până la frontiera cu Republica Moldova. Pasagerii au optat pentru organizarea transportului în grup până la frontieră, care respectiv a și avut loc. MAE precizează că zborul Dubai – București din 26 mai a fost organizat de autoritățile României”, se arată într-un răspuns trimis la solicitarea reporterului tv8.md.

O femeie, care s-a întors acum trei zile din Dubai, spune că doar cu câteva ore înainte de a fi zborul, reprezentanții ambasadei i-au anunțat că transportul va fi doar până la granița cu România, iar până în Chișinău aceștia urmau să ajungă pe cont propriu. Astfel, un grup de 27 de persoane a mers 2 km pe jos până la frontiera R. Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!