/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Tiraspolul refuză să discute despre cele 37 de posturi instalate ilegal. Ședința CUC, amânată

missing
29 mai 2020, ora 09:47

Reprezentanții Tiraspolului au refuzat la întrunirea de ieri a Comisiei Unificate de Control să discute despre eliminarea posturilor instalate ilegal în zona de securitate și deblocarea activității observatorilor militari din cadrul Forțelor Mixte de Pacificare.

„S-a menționat că impedimentele impuse de partea transnistreană în calea liberei circulații a cetățenilor denotă sfidarea de către Tiraspol a tuturor documentelor misiunii de menținere a păcii de pe râul Nistru, într-un final fiind afectate mecanismele de pacificare”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Delegația moldovenească a propus, repetat, să fie analizat modul în care Comandamentul Militar Întrunit a asigurat funcționalitatea acestor mecanisme, însă în pofida argumentelor aduse, reprezentanții Tiraspolului în Comisie au refuzat plasarea acestui subiect pe agendă.

Așa cum nu s-a atins consensul la formarea ordinii de zi, ședința a fost transferată pentru joia viitoare. Potrivit autorităților de la Chișinău, activitatea Comisiei Unificate de Control nu va fi eficientă, dacă nu se va găsi o soluție viabilă pentru deblocarea activității observatorilor militari și determinarea Tiraspolului de a-și retrage posturile ilegale.

Amintim că, în perioada stării de urgență, Tiraspolul a instalat ilegal circa 37 de posturi în jurul localităților aflate sub controlul autorităților constituționale, iar încercările observatorilor militari din Forțele Mixte de Pacificare de a se deplasa la fața locului, pentru a documenta regulamentar încălcările, au fost blocate de fiecare dată de către partea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram