Gradul de pregătire pentru redeschiderea „Pieței Centrale” încă nu este unul excelent, dar situația este satisfăcătoare. O spune Vladislav Cotici, directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), după ce a inspectat spațiile comerciale pentru a verifica cum sunt indeplinite măsurile impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Bineînțeles că mai este de lucru. Administratorii acestor hale sunt în plină fază de îndeplinire acelor măsuri și aici mă refer la măsurile de igienizare, dezinfecție, măsurile de delimitare a spațiului corespunzător – intrare – ieșire, pentru a gestiona corect fluxul de cumpărători care vor veni la piață. Suntem aici pentru a vedea cum vor fi în stare acești administratori de a monitoriza acele persoane, atât care vor comercializa produsele, cât și cele care vor cumăra produsele din piață”,  a declarat Cotici.

În cazul în care măsurile impuse nu vor fi respectate, reprezentanții ANSA asigură că vor retrage dreptul de funcționare a „Pieții Centrale” și nu vor face posibilă activitatea agenților economici.

„Suntem în plină monitorizare a acestui lucru și vreau să menționez faptul că, dacă acele măsuri stipulate în decizia Comisiei nu vor fi îndeplinite, ANSA își rezervă dreptul de a retrage acele autorizații de funcționare și nu va fi posibilă activitatea agenților”, a atenționat directorul ANSA.

Pe iunie, speciliștii ANSA vor mai inspecta „Piața Centrală” pentru a elabora o fișă cu instrucțiuni în baza căreia va fi evaluat gradul de pregătire.

Comisia de sănătate publică impune ieșiri și intrări separate pentru vizitatori și cumpărători, angajații/comercianții vor fi obligați să fie asigurați cu echipament de protecție, locurile de comerț din piețe vor fi organizate cu respectarea distanței de 2 metri între ele.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!