Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

politic

/VIDEO/ PAS propune crearea unei comisii parlamentare care să investigheze cum a fost gestionată criza în domeniul sănătății

29 mai 2020, ora 13:43
Distribuie:

Fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a propus Parlamentului să creeze o comisie de anchetă care să investigheze cum a fost gestionată criza în domeniul sănătății până acum. Aleșii poporului au prezentat și un șir de propuneri pentru îmbunătățirea sistemului medical, întrucât potrivit deputaților din opoziție, acesta nu a făcut față pandemiei. 

„Vrem să înțelegem de ce avem cel mai mare număr de personal infectat, de ce am început să facem un număr atât de mic de teste raportat la un milion de populație, comparativ cu vecinii, de ce Guvernul atunci când a anunțat ieșirea din carantină nu a propus un plan clar, de ce achiziția de echipamente de protecție a fost întârziată? Avem și întrebări ce țin de suportul oferit medicilor”, a declarat deputatul Dan Perciun, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul a mai spus că trebuie: 

„- Să majorăm capacitatea de testare a populației.
– Să oferim foi de odihnă pentru medicii care au fost infectați de COVID și cei care au activat în secția reanimare.
– Să simplificăm sistemul de achiziții în domeniul sănătății, care este unul anevoios, în caz de crize sanitare.
– Să dotăm secțiile de terapie intensivă, în special cele din raioane, cu echipamentele necesare”, a declarat alesul poporului.

De asemenea, alesul poporului a insistat ca medicilor să le fie dublate salariile. Legislatorul a reiterat că în acest sens este nevoie de 600 de milioane de lei, bani care ar putea fi luați din cea de a doua tranșă de asistență macro-financiară, care urmează a fi oferită de Uniunea Europeană.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram