/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Se reiau slujbele în lăcașele sfinte. Condițiile pe care vor trebui să le respecte lucrătorii bisericilor și enoriașii

30 mai 2020, ora 07:03

Începând cu 5 iunie, sunt permise întrunirile cu caracter religios, oficierea slujbelor religioase, respectând cerințele de organizare a serviciilor divine sau a altor manifestări tradiționale religioase. Recomandarea Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică este ca aceste slujbe să fie efectuate în aer liber. Totuși, dacă serviciile divine vor avea loc în lăcașe, atunci lucrătorii bisericilor și enoriașii vor trebuie să respecte reguli stricte.

Până la reluarea slujbelor, în biserici va trebui să fie făcută curățenie generală și dezinfecarea întregului spațiu al lăcașului de cult.

De asemenea, va trebui monitorizată starea de sănătate a slujitorilor bisericești și lăcașelor sfinte, efectuarea unui triaj observațional și termometria la intrarea în lăcașele sfinte a fiecărui enoriaș, instalarea, la intrare în lăcașul sfânt, în locuri vizibile și accesibile pentru enoriași a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool.

Totodată, credincioșii vor trebui să poarte, obligatoriu, mănuși și măști de protecție și să respecte distanța socială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram