Începând cu 5 iunie, sunt permise întrunirile cu caracter religios, oficierea slujbelor religioase, respectând cerințele de organizare a serviciilor divine sau a altor manifestări tradiționale religioase. Recomandarea Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică este ca aceste slujbe să fie efectuate în aer liber. Totuși, dacă serviciile divine vor avea loc în lăcașe, atunci lucrătorii bisericilor și enoriașii vor trebuie să respecte reguli stricte.

Până la reluarea slujbelor, în biserici va trebui să fie făcută curățenie generală și dezinfecarea întregului spațiu al lăcașului de cult.

De asemenea, va trebui monitorizată starea de sănătate a slujitorilor bisericești și lăcașelor sfinte, efectuarea unui triaj observațional și termometria la intrarea în lăcașele sfinte a fiecărui enoriaș, instalarea, la intrare în lăcașul sfânt, în locuri vizibile și accesibile pentru enoriași a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool.

Totodată, credincioșii vor trebui să poarte, obligatoriu, mănuși și măști de protecție și să respecte distanța socială.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!